Wat te doen bij versleten schoenzolen?

Geplaatst in: Praktische tips
Door Laura
Meer van deze auteur

Misschien herken jij het wel. Jij draagt veterschoenen met leren zolen, maar dan komt er een moment dat de schoenzolen versleten raken en de hakken amper nog rubber hebben. Voor jij het weet loop jij met natte voeten rond en heb je nog amper ondersteuning. Dan komt de vraag, moet jij dan direct nieuwe schoenen gaan kopen of kun jij de schoenzool repareren of vervangen? In dit blog vertellen we jou hoe jij jouw versleten schoenzolen kan laten verbeteren!

Slijtage schoenzool voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Vanzelfsprekend begint het verduurzamen van leren schoenen al bij de aanschaf. Hier zijn enkele tips om te zorgen dat de schoenen, inclusief de zolen, lang meegaan:

  • Draag de schoenen niet elke dag. Jouw schoenen hebben lucht nodig, laat ze daarom regelmatig even ademen. 
  • Vermijd regen als ze nog niet ingelopen zijn. In het begin zijn leren schoenzolen erg kwetsbaar. Als de leren zolen wat sterker en soepeler zijn door het inlopen, dan kunnen ze al iets meer hebben en moet een regenbui geen probleem meer zijn. 
  • Droog leren schoenen nooit bij de verwarming. Het leer kan gaan werken door de plotselinge hitte of ze kunnen zelfs uitdrogen. Hierdoor kunnen de schoenen vervormen, waardoor ze niet meer passen.
  • Vergeet de schoenzool niet in te vetten. Smeer ook de zolen af en toe in met een klein beetje leerwax, net als het bovenwerk. Dit voorkomt uitdroging en zorgt dat vocht minder snel in de schoen trekt.
  • Laat een rubberen zool onder de schoen zetten. Dit is een beschermzool waardoor de schoen meer grip heeft en de schoenzool langer mee gaat. 

Versleten hakken vervangen

Vaak is de hak het eerste deel van de schoenzool welke aan vervanging toe is. In de meeste gevallen is dit ook direct te zien door de schoenen op een vlakke ondergrond neer te zetten. De hakken raken namelijk vaak de grond niet meer. In de meeste gevallen zijn de hoeken schuin afgesleten en dit kan er op den duur voor zorgen dat jij scheef gaat lopen. Als de schoen verder nog in prima conditie is, is het een optie om de hakken te laten vervangen. Onze eigen SHUZ schoenmaker kan dit eenvoudig voor jou doen. Kom met jouw schoenen langs in één van onze winkels en wij adviseren jou graag over de verschillende mogelijkheden en prijzen!

Schoenzool repareren of vervangen?

Helaas kun jij slijtage van een leren schoenzool niet voorkomen. Vroeg of laat (in veel gevallen ongeveer jaarlijks) worden de zolen te dun om op te lopen of worden ze aangetast door vocht. Leren zolen zijn immers niet bestand tegen vocht, maar hoe weet jij dan precies wanneer een schoenzool aan veranging toe is? Duw in het midden van de zool met jouw duim. Voel jij hier weinig weerstand? Dan is de zool aan vervanging toe. Echter heeft Floris van Bommel ook 'Ultrafit' zolen met een rubberen kern. Bij twijfel kun jij altijd met jouw schoenen langs komen bij een SHUZ winkel bij jou in de buurt.

 

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste trends bij SHUZ? Schrijf je dan nú in voor onze nieuwsbrief!

 

Onze eigen SHUZ schoenmaker

Gaat het om schoenen van merken als Floris van BommelGreveGiorgio of Magnanni? Dan kan jij gebruik maken van onze eigen schoenmaker. Hier krijg jij netjes een prijsopgave voor de vernieuwing als jij met de schoenen naar de winkel komt. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen de toplaag van de zolen te laten repareren. Dat kan echter alleen als de zolen niet helemaal tot binnen doorgesleten zijn. Ons winkelpersoneel kan jou uitstekend adviseren over de opties en of het effect van vernieuwing in uw voordeel zal zijn.

Versleten hakjes voor dames

Ook voor dames geldt dat zij met versleten hakjes van de zool bij onze schoenmaker terecht kunnen. SHUZ levert topkwaliteit en zal zorgen dat de hakjes weer als nieuw teruggeplaatst worden. 

Toch te ver afgesleten?

Zijn jouw schoenen toch te ver afgesleten? Geen zorgen! SHUZ heeft een ruim aanbod aan de mooiste schoenen zodat jij met een frisse strart jouw dag kunt beginnen. Shop gemakkelijk online of kom langs in één van onze winkels. Lees ook onze algemene onderhoudstips over:

      1. Het onderhouden van je schoenen 

      2. Hoe je je witte schoenen schoonhoudt

      3. Zo kun je Nubuck schoenen schoonmaken

      4. Hoe je leren schoenen moet schoenmaken

2022-01-11 15:24:00 12371 viewed