Schoenen oprekken: het complete stappenplan

Geplaatst in: Praktische tips
Door Shanice
Meer van deze auteur

Heb jij schoenen gekocht maar zitten ze toch een beetje te krap? Dat is balen! Jij wil natuurlijk dat jouw nieuwe paar lekker zit en dat ze geen pijnlijke voeten veroorzaken. Er zijn verschillende manieren om knellende schoenen groter te maken. Hiervoor hebben wij verschillende tips op een rijtje gezet. Benieuwd naar de tips? Lees dan gauw verder!

Te kleine schoenen gekocht

Heb jij herenschoenen een maat te klein gekocht? Of zitten jouw damesschoenen net iets te krap? Dit kan erg vervelend zijn om in te lopen. Bij deze geven wij jou een aantal tips om jouw schoenen wat op te rekken. Heb jij bij SHUZ schoenen gekocht en zijn deze te klein? Jij kunt schoenen tot 100 dagen na aankoop gratis retourneren.

4 Tips om je schoenen op te rekken

Is het niet meer mogelijk om de schoenen te ruilen? Wees dan niet getreurd! Om nog steeds plezier te hebben van jouw schoenen hebben wij vier tips op een rijtje gezet om jouw te kleine schoenen wat wijder te maken.

Tip 1: Schoenen laten oprekken bij de schoenmaker

Is de schoenmaat goed, maar zijn de schoenen net iets te krap? In onze SHUZ winkels kunnen wij de schoenen voor jou oprekken. Op blaren lopen is dus nergens voor nodig! Met onze speciale apparaten, zoals onder andere een oprekker, kunnen wij jouw schoenen net iets ruimer maken. Dit is ook mogelijk bij veel schoenmakers. Zij hebben jaren lange ervaring met schoenen en zullen de juiste apparaten in huis hebben. Dit is vaak de veiligste optie. Schoenen experts weten veel over schoenen oprekken, zonder deze te beschadigen. De kosten van het oprekken van je schoenen ligt meestal rond de tien euro.

Tip 2: Schoenen inlopen met natte watjes

Wil jij jouw schoenen toch zelf oprekken? Maak dan gebruik van natte wattenschijfjes. Deze schijfjes zorgen ervoor dat de schoenen naar jouw voeten gaan staan. Maar hoe gaat dit in zijn werk? Maak de watjes eerst nat, stop vervolgens het natte watje op de plek waar de schoen knelt. Nu is het jouw taak om de schoenen te gaan dragen. Dit is niet echt een fijn klusje, aangezien jij in een natte schoen zal moeten lopen. Echter zullen de natte watjes wel hun werk doen. Te krappe schoenen kun jij op die manier oprekken bij de tenen of hielen.

Tip 3: Schoenen oprekken met ijs

Hebben de natte watjes nog niet voor genoeg ruimte gezorgd? Dan is er nog een andere doe-het-zelf methode om jouw schoenen wat op te rekken, namelijk jouw schoenen in de vriezer stoppen. Deze methode werkt als volgt: vul een afsluitbaar plastic zakje met water. Doe dit zakje vervolgens in jouw schoenen. Zet daarna de schoenen in de diepvries. De kou zal er voor zorgen dat het water bevriest en uitzet. Na een uur of twee zijn de schoenen een stukje groter.

Tip 4: Leren schoenen oprekken met natte kranten

Voor leren schoenen zijn er nog enkele andere tips om ze op te rekken. Heb jij bijvoorbeeld mooie nette leren schoenen gekocht, maar zitten ze te strak? Gebruik dan oma's tip om ze wat op te rekken met kranten. Pak een paar oude kranten en maak deze licht vochtig met water. Maak van de vochtige kranten kleine proppen. Vul vervolgens de lederen schoenen met de natte kranten. Na een aantal dagen zullen de kranten weer helemaal droog zijn. De leren schoenen zijn ongeveer een halve schoenmaat groter geworden.

Pas wel op met te natte kranten! Veel water kan er namelijk voor zorgen dat de binnenzool beschadigd. Hierdoor kunnen de opgerekte schoenen vervormen. Daarnaast kan het inkt van de kranten gaan afgeven. Houd hier dus altijd rekening mee.

 

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste trends bij SHUZ? Schrijf je dan nú in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% KORTING op je eerste bestelling! 

 

Het inlopen van nieuwe schoenen

Het liefst wil jij natuurlijk direct de hele dag op jouw nieuwe schoenen lopen. Helaas is dit niet handig, want jouw nieuwe schoenen zijn nog niet goed ingelopen. Na een paar uur lopen krijg jij vaak stekende pijn. Dit is minder goed voor het inlopen van jouw nieuwe paar en krijg jij er zere voeten met blaren en schuurplekken van.

Schoenen oprekken kan helpen bij het inlopen van schoenen. Het kost tijd voordat nieuwe schoenen zich naar jouw voeten zetten. Gelukkig bestaan er een aantal tips die het inlopen makkelijker maken.

Tip 1: Bouw het dragen van nieuwe schoenen rustig op

Draag jouw nieuwe paar niet direct de hele dag. Begin de eerste dag met een paar uurtjes. De volgende dag kan jij dit verdubbelen. Hierdoor kunnen ze rustig naar jouw voeten gaan staan. Bij voorkeur draag jij nieuwe schoenen eerst thuis. Jij kan ze dan direct uit doen als ze pijn gaan doen.

Tip 2: Neem blaren pleisters mee

Als jij voor het eerst op stap gaat met jouw nieuwe paar, neem dan blaren pleisters mee. Wanneer jij tijdens het uitlopen een blaar voelt, kun jij hier direct een pleister op doen. Dit voorkomt dat de, dan nog kleine blaar, heel groot en pijnlijk wordt.

Tip 3: Draag dikke sokken

Maak knellende schoenen groter met dikke sokken. Sokken voorkomen niet alleen blaren, maar ze maken de schoenen meteen iets ruimer. Wil jij jouw nieuwe pumps oprekken met dikke sokken? Draag dan ’s avonds een paar uur sportsokken in jouw pumps. Hierdoor hoef jij niet met sokken in pumps over straat.

Tip 4: Leren schoenen inlopen met natte sokken

Met natte sokken rondlopen is niet erg comfortabel. Toch helpt het om leren schoenen te rekken. Vochtige sokken zorgen er namelijk voor dat leer gaat uitzetten. Ook wordt het leer soepel waardoor de schoen zich snel jouw voet vormt.

Wil jij buiten deze vier tips nog extra informatie over het inlopen van jouw schoenen? Lees dan dit blog voor alle ins- en outs

De mooiste schoenen shop je bij SHUZ

Heb jij alle tips opgevolgd en zijn jouw schoenen nog steeds te krap? Dan kun jij ze altijd nog vervangen voor een nieuw paar. Bij SHUZ vind jij een breed assortiment aan de meest stijlvolle schoenen voor dames en heren. Daarnaast helpen onze medewerkers jou graag bij het vinden van jouw nieuwe passende en favoriete schoenen. Bekijk onze volledige collectie op onze website of in één van onze winkels.

2021-11-23 15:32:00 31441 viewed