Schoenen te groot? Dit zijn de 3 oplossingen

Schoenen te groot? Dit zijn de 3 oplossingen
Geplaatst in: Praktische tips
Door Tara
Meer van deze auteur

Je kent het misschien wel. Je past schoenen in de winkel en ze zitten als gegoten. Helaas blijkt na een aantal dagen dat ze toch echt te groot zijn. Jammer! Naast dat te grote schoenen natuurlijk vervelend zijn om op te lopen, heeft het ook nare consequenties. Je kunt bijvoorbeeld likdoorns en eelt krijgen door niet goed passende schoenen. Op de langere termijn kun je er zelfs doorgezakte voeten aan overhouden. Het is dus erg belangrijk om nieuwe schoenen goed te passen. Zijn jouw schoenen te groot? Wij geven je 3 oplossingen voor te grote schoenen!

Wanneer zijn schoenen te groot?

Het overkomt ons helaas allemaal wel eens een keer. Je hebt schoenen gekocht in een verkeerde maat. Heb je de schoenen nog niet gedragen? Dan kun je ze bij ons tot 100 dagen na aankoop gratis retourneren. Je vraagt je misschien af, waneer zijn schoenen te groot? Als je met je voet heen en weer schuift in de schoenen tijdens het lopen is dit niet prettig. Vaak zijn deze schoenen te groot en zit een kleinere maat dan fijner. Ook is het belangrijk dat je tijdens het dragen niets voelt prikken of uitsteken. Dit kan er namelijk op duiden dat de schoen niet goed past. Slipt de schoen bij de hiel? Dan zijn ze ook te groot. Toch draait het met schoenen passen allemaal om gevoel. Voelen schoenen te groot? Dan is dit vaak ook zo.

Staar je niet blind op de schoenmaat. Het kan zijn dat een merk standaard kleiner of groter uitvalt. Elke schoen is anders, het is dan ook per merk verschillend hoe schoenen vallen. Om je te helpen kiezen met juiste maat, hebben wij onze klanten gevraagd hoe hun ervaring is per merk. Dit hebben wij in een overzicht gezet. Bekijk hoe elk schoenmerk valt. Hierdoor kom je niet voor verassingen te staan. 

Tip 1: Te grote schoenen voorkomen is beter dan oplossen

Ben jij opzoek naar nieuwe schoenen, en wil je te grote schoenen voorkomen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. 

  • Laat je voeten opmeten. Je voeten veranderen namelijk naar mate je ouder wordt. Het kan daarom voorkomen dat je schoenmaat anders is dan je denkt. Door ze op te meten weet je precies welke schoenmaat voor jou geschikt is. 
  • Kijk van te voren hoe het schoenenmerk valt. Niet ieder merk schoenen valt namelijk hetzelfde. Wij hebben een overzicht met hoe elk merk valt
  • Een schoen moet passen bij de hiel. Slipt de schoen bij de hiel? Dan past deze helaas niet goed. Een schoen opvullen bij de hiel is niet zo makkelijk. Zorg er dus voor dat een schoen daar direct goed past en je hiel niet uit de schoen slipt. 
  • De schoen mag nergens knellen. Ook mag je voorvoet niet breder zijn dan de schoen. 
  • Koop de schoenen op maat van je grootste voet. Vaak zijn je voeten niet even groot. Wij raden aan om je schoenen te kopen die goed passen bij je grootste voet. 
  • Schoenen passen kun je het beste doen in de middag. In de loop van de dag zwellen je voeten namelijk een klein beetje op. Wanneer je in de ochtend schoenen past, bestaat de kans deze aan het eind van de dag te krap zitten. Voelen de schoenen in de middag al iets te groot? Dan zullen deze dus waarschijnlijk echt te groot zijn.
  • Pas je schoenen met je eigen sokken of pantykousje. Dit heeft namelijk invloed op de pastvorm van de schoen. 

Tip 2: Opvullen met inlegzooltjes

Heb je te grote schoenen gekocht en kun je ze niet meer terugbrengen? Dan wil je waarschijnlijk de schoenen kleiner maken. Zijn je schoenen een halve maat te groot? Een goede manier om deze te grote schoenen kleiner te maken is met een inlegzooltje. Grote kans dat een inlegzool je schoen zullen verkleinen. Dit kan soms een halve tot een hele schoenmaat schelen! Heb jij altijd al zooltjes in je schoenen liggen? Neem deze dan mee tijdens het passen van nieuwe schoenen. Hiermee voorkom je namelijk dat je onnodig grote schoenen gaat kopen. 

Er zijn veel verschillende inlegzolen verkrijgbaar. Zo zijn er speciale schoenzolen die vooral extra steun en comfort geven. Ook deze zolen zullen jouw schoenen verkleinen. Daarnaast zijn er ook speciale voorvoetzooltjes verkrijgbaar. Deze zooltjes verkleinen de schoenen alleen bij je voorvoeten. Slipt je voet uit de hiel? Dan moet je de hiel schoen opvullen. Dit kan met een lederen antislip hielkussen. Zo'n kussentje in de achterkant van je te grote schoen voorkomt namelijk dat je uit je schoenen glipt. 

Tip 3: Draag dikke(re) sokken

Zijn alleen zooltjes in de schoenen niet genoeg? Probeer het dan met sokken! Het lijkt misschien voor de hand liggend. Maar een manier om te grote schoenen passend te maken is met het dragen van (dikke) sokken. Draag een dikke sok, of twee, en je neemt wat ruimte weg in de schoen. Zijn je pumps te groot? Ook dit kun je oplossen met een sok. Het dragen van sokken in pumps is namelijk helemaal niet meer zo gek. Kies hiervoor geen sportsokken. Maar neem bijvoorbeeld een paar Happy Socks of andere leuke sokken met een print.

Is je schoen echt veel te groot? Kies er dan voor om zowel je schoen te verkleinen met een inlegzool, en je voeten te vergroten met dikke sokken. Met deze oplossingen voor te grote schoenen zou je ze tot 1 hele schoenmaat moeten kunnen verkleinen. 

Bij twijfel niet doen

Wij zeggen altijd, bij twijfel niet doen. Twijfel je of een schoen wel écht lekker zit? Dan is het waarschijnlijk niet de schoen voor jou. Op internet zul je wellicht informatie vinden over het passend maken van een schoen. Maar soms is een schoen gewoon helaas niet geschikt voor jouw voeten. Laat je adviseren in een van onze winkels. Onze medewerkers hebben veel ervaringen en weten precies welke schoenen geschikt zijn voor jou. Met meer dan 500 verschillende schoenen hebben wij de perfecte schoen voor jou! Zo ga jij altijd 100% tevreden de deur uit.

2019-10-01 10:51:00 460 viewed