Zo krijg jij vieze luchtjes uit jouw schoenen!

Geplaatst in: Onderhoud
Door Shanice
Meer van deze auteur

We hebben er allemaal wel eens last van: stinkvoeten. Helaas hebben sommige mensen hier het hele jaar door last van. Vervelend, want zweetvoeten kunnen stinkende schoenen veroorzaken. Niets is zo vervelend als jou schoenen niet uit durven doen, uit angst voor de vieze en onaangename geur uit jouw schoenen. Maar hoe moet jij stinkende schoenen reinigen? Moet jij deze wassen of kun jij ze behandelen? Omdat er veel verschillende manieren zijn om stinkende schoenen te verhelpen, verzamelde wij zeven tips om die (zweet)luchtjes voor altijd uit jouw SHUZ te krijgen én te houden!

Zweetvoeten voorkomen

Jij kent het spreekwoord 'een goede voorbereiding is het halve werk' vast wel. Dit is met vieze geurtjes in jouw schoenen hetzelfde. Het is dus een goed idee om te voorkomen dat jouw schoenen gaan stinken. Nu gaan stinkende schoenen en zweetvoeten hand in hand, want de bacteriën en schimmels van zweetvoeten veroorzaken stinkende voeten. Probeer dus zo veel mogelijk zweetvoeten en/of stinkende voeten te voorkomen.

Heb jij snel last van zweetvoeten? Kies dan voor ventilerende schoenen, zoals bijvoorbeeld leren herenschoenen of leren damesschoenen. Hierin kunnen jouw voeten goed ademen, wat zweetvoeten voorkomt. Zorg er daarnaast voor dat jij de juiste sokken draagt, van katoen of wol. Deze absorberen vocht het beste, waardoor jij minder snel last van zweetvoeten hebt. Ook is het belangrijk om je voeten goed af te drogen na het douchen, met name tussen de tenen. Hier kunnen schimmels en bacteriën zich ophopen welke zweetvoeten veroorzaken. Deze komen vervolgens aan de binnenkant van je schoen terecht en gaan stinken. Door deze bacteriën te doden voordat zij in jouw SHUZ schoenen terecht komen, voorkom jij een vieze geur in jouw schoenen. Meer weten over het desinfecteren van jouw schoenen? Lees dan dit blog! 

Stinkende schoenen verhelpen

De oorzaak van stinkende schoenen is dus meestal overmatig zweten. Helaas is het voorkomen van zweetvoeten niet altijd genoeg. Er komt waarschijnlijk een moment waarop jij denkt; hoe krijg ik stinkende schoenen schoon of hoe krijg ik die vieze geuren uit mijn schoenen? Gelukkig hebben wij een aantal oplossingen voor jou. Hier volgen 6 praktische tips!

Veel van deze handige tips tegen vieze luchtjes in jouw schoenen maken gebruik van huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Waarschijnlijk heb jij de benodigde materialen voor stinkende schoenen opfrissen dus gewoon in de voorraadkast liggen. Hierdoor heb jij in een handomdraai jouw schoenen weer fris. De tips zijn als volgt:

Tip 1: De wasmachine

Het klinkt misschien vrij eenvoudig, maar een goede oplossing is stinkende schoenen wassen. Stoffen schoenen of schoenen van bijvoorbeeld canvas kan jij prima wassen in de wasmachine. Hier worden jouw vieze schoenen goed gereinigd en zullen ze minder stinken. Doe de schoenen in een speciale waszak of in een kussensloop en was ze niet warmer dan 30 graden. Kijk eerst of jouw schoenen in de was kunnen! Helaas kunnen niet alle schoenen in de wasmachine. Gelukkig zijn er meer manieren voor het opfrissen van vieze schoenen.

Tip 2: De diepvries

Gooi jouw stinkende schoenen in de vriezer! De diepvries is één van de ultieme redmiddelen wanneer jij last hebt van stank producerende schoenen. De bacteriën die verantwoordelijk zijn voor nare geurtjes zijn namelijk absoluut geen fan van lage temperaturen. Stop jouw schoenen in een afgesloten plastic zak en plaats ze minimaal 24 uur lang in de vriezer. Na 24 uur zijn vervelende geurtjes verdwenen als sneeuw voor de zon en kun jij weer opgelucht ademhalen.

Nog niet helemaal het gewenste resultaat bereikt? Lees dan gauw verder voor nog meer tips tegen zweetlucht in je schoenen.

 

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste trends bij SHUZ? Schrijf je dan nú in voor onze nieuwsbrief! 

 

Tip 3: Koffiepads

Jij verwacht het waarschijnlijk niet, maar koffie pads in jouw schoenen is een goede oplossing voor vieze luchtjes. Heb jij nog koffie pads die jij nooit meer gebruikt? Deze oude koffie pads komen goed van pas om stinkende schoenen te verhelpen. Gooi, voordat je naar bed gaat, een ongebruikte koffiepad in iedere schoen. Terwijl jij droomt over nieuwe sneakers, onttrekken de pads al het vocht (en dus geurtjes) uit jouw schoenen. Geabsorbeerd én geneutraliseerd dus!

Drink jij geen koffie? Deze truc werkt ook met ongebruikte theezakjes. Na één nacht nog niet tevreden of last van hardnekkige geurtjes? Herhaal dit proces dan een paar nachten achter elkaar met nieuwe pads of theezakjes.

Tip 4: Kattenbakvulling

Kattenbakvulling werkt volgens hetzelfde principe als de koffie pads. Deze korrels of vulling helpen namelijk vocht te absorberen en kunnen onaangename geurtjes laten verdwijnen. Verdeel wat kattenbakvulling over jouw schoenen, laat de schoenen één nacht staan en de volgende ochtend heb jij geen wasknijper meer nodig bij het aantrekken van jouw SHUZ.

Jij kan de vulling los in jouw schoenen gooien, met de kans dat jij volgende maand nog steeds korrels tussen je tenen vandaan haalt. Jij kunt de kattenbakvulling natuurlijk ook gewoon in een dunne sok of oude panty stoppen.

Heb jij geen kattenbakvulling bij de hand, maar wel baking soda? Ook dit verwijderd de stank uit jouw schoenen. Doe de baking soda in jouw schoenen, eventueel weer in een dunne sok, en laat dit weer een dag zitten. De volgende dag moet de stinkende geur op natuurlijke wijze verwijderd zijn door de baking soda.

Tip 5: Gebruik schoenen deodorant

Mochten bovenstaande huis-, tuin- en keukentips niet baten, dan is het tijd voor zwaarder geschut voor jouw stinkende schoenen. Wat dacht jij bijvoorbeeld van een schoenen deodorant? Dit is een speciale geurverdrijvende spray, beter bekend als stinkende schoenen spray! Het helpt uitstekend tegen nare luchtjes en zorgt er daarnaast ook voor dat jouw schoenen langer fris blijven ruiken. Gewoon sprayen in de schoen en laat het even intrekken. Doordat veel deo’s schimmel- en bacterie dodende bestanddelen bevatten is dit een ideale lange termijn oplossing.

Tip 6: Vervang de zooltjes van je schoenen

Loop jij, letterlijk, al iets te lang door met zweetvoeten? Ga dan voor een quick en dirty oplossing. Vervang de zooltjes van jouw schoenen regelmatig. Een schone lei, een frisse start. Zeker wanneer jij jouw zooltjes elke twee tot drie maanden vervangt. Zo krijgen onaangename geurtjes geen tijd om zich in jouw schoenen te nestelen, en het is nog beter voor jouw voeten ook!

Tip 7: Koop nieuwe schoenen

Is het jou niet gelukt om alle vieze geuren uit jouw schoenen te laten verdwijnen? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een nieuw paar schoenen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op onze website voor de laatste trends of op kom gezellig langs in één van onze winkels

2021-11-24 15:14:00 21440 viewed