Wat trek je aan naar een sollicitatiegesprek. Dit zijn de tips

Wat trek je aan naar een sollicitatiegesprek. Dit zijn de tips
Geplaatst in: Praktische tips

Je bent - eindelijk - uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek; Spannend, want je wilt de baan erg graag. Je hebt jezelf goed voorbereid, toch?! Je weet waar jouw krachten liggen en waarom ze juist jou in dienst moeten nemen. Maar wat trek je aan?

De eerste indruk die je maakt op je potentiele werkgever tijdens je sollicitatiegesprek is de belangrijkste. Het eerste oordeel dat de werkgever maakt, is gebaseerd op hoe je eruitziet en wat je draagt. Daarom is het belangrijk om je goed te kleden voor een sollicitatiegesprek.

De outfit die je kiest hangt af van het soort bedrijf waar je een sollicitatiegesprek voert

Under- en overdress jezelf niet voor een functie waarnaar je solliciteert. Probeer te achterhalen – via de website van het bedrijf of hun social mediakanalen – welke sfeer er heerst in het bedrijf en hoe de medewerkers gekleed gaan. Pas je stijl op de dresscode aan, maar doe wel net even meer je best. Draagt de gemiddelde werknemer in het bedrijf een witte blouse, draag er dan een colbert overheen.

PS.
Mocht online niets te vinden zijn over de dresscode van het bedrijf, bel dan gerust even naar kantoor en vraag de administratief medewerker of degene die het gesprek voor je heeft ingepland voor advies.

Kleuren brengen onbewust een boodschap over

Een belangrijk en een vaak over het hoofd gezien aspect van de eerste indruk is de kleur van de kleding. Kleuren roepen bepaalde emoties op en de kleur van je kleding stuurt daarmee een onbewuste boodschap over je persoonlijkheid.

Een belangrijke vuistregel: draag iets neutraals, je wilt niet herinnerd worden aan je kledingstijl. Je wilt iets dragen waardoor de werkgever zich kan concerteren op je vaardigheden en kwalificaties en niet op je (te) gekke stijl.

Door gebruik te maken van kleur kan je bepaalde kwaliteiten overbrengen.

Kleursymboliek Blauw

Blauw en met name marineblauw, brengt het gevoel van kalmte over en symboliseert vertrouwen en empathie. Prachtige vriendelijke eigenschappen voor een werknemer!

Kleursymboliek Zwart

Zwart straalt kracht en autoriteit uit. Denk maar eens aan de hoogst haalbare banden in vecht- en verdedigingsporten. Het is een indrukwekkende kleur die goed past binnen een uitvoerende functie op hoog niveau of een advocatenkantoor. Door zijn overweldigende karakter kan de kleur ook een beetje drama uitstralen. Wees er daarom voorzichtig mee. Gebruik het als accentkleur en voorkom dat je te autoritair overkomt.

Kleursymboliek Grijs

Grijs roept verfijning op en laat je er krachtig en georganiseerd uitzien. Ga niet volledig in het grijs, want dat kan grauw en saai overkomen.

Kleursymboliek Wit

Wit symboliseert waarheid, vrede en onschuld. Het benadrukt je nette, frisse persoonlijkheid. Een uitstekende keuze voor overhemden en blouses.

Kleursymboliek Rood

Rood symboliseert passie en energie. Gebruik deze kleur als een mooi accent in een sjaal of stropdas.

Kleursymboliek Bruin

Bruin is een aardetint en roept rust en betrouwbaarheid op. Kies wel voor een hedendaagse trendkleur bruin, anders kan je oubollig overkomen.

Welke schoenen draag je naar een sollicitatiegesprek?

Schoenen vormen de basis van wat je draagt. Vooral voor heren is de schoenkeuze cruciaal. Een man wordt vaak beoordeelt op de schoenen die hij draagt. De eerste indruk geldt van top tot teen. De juiste schoenen voor een sollicitatiegesprek zijn (vanzelfsprekend) schoon en vullen je outfit aan. Solliciteer je bij een bedrijf in de fashion dan wil je absoluut je gevoel voor stijl laten overkomen. Kies voor een stijlvolle, klassieke schoenen met een subtiele print.

Aanraders voor heren in een junior functie

Daniel Kenneth

Daniel Kenneth is in 1887 opgericht in Londen. Sinds de oprichting is Daniel Kenneth gespecialiseerd in het ontwikkelen van echte kwaliteitsschoenen voor mannen. Vanaf het begin worden Daniel Kenneth schoenen met de hand gemaakt. Inmiddels worden diverse Daniel Kenneth schoenen met de nieuwste technologieën gemaakt. In de collectie van Daniel Kenneth vind je diverse schoenen voor zakelijk gebruik. Daniel Kenneth maakt alles van mooie lakschoenen tot nette veterschoenen. Bekijk de schoenen van Daniel Kenneth hier.

 

Giorgio

De klassieke Italiaanse stijl, in elegantie, traditie, innovatie en comfort, rekening houdend met de wensen van de klanten, zie je terug in de schoenen. Onze collectie van Giorgio kent een paar klassiekers, maar ook een paar verrassende nieuwe herensneakers. Daarnaast vind je ook de stijlvolle riemen van Giorgio bij ons terug, die natuurlijk altijd prima passen bij de schoenen. Bekijk de schoenen van Giorgio hier.

Aanraders voor heren in een senior functie

Floris van Bommel

Floris van Bommel herenschoenen zijn door de aparte details, met geen enkel ander merk te vergelijken. Bij SHUZ hebben we een van de grootste Floris van Bommel collecties online. Je kunt bij ons onder andere terecht voor mooie sneakers, stoere boots en nette veterschoenen. Elk seizoen bevat de Floris van Bommel herenschoenen collectie weer hele uiteenlopende typen schoenen. Bekijk de schoenen van Floris van Bommel hier.

Magnanni

Magnanni schoenen zijn exclusief en handgemaakt. Het merk bestaat sinds 1954 en is een derde generatie familiebedrijf. Magnanni schoenen worden handgemaakt in Spanje. De schoenen worden ontworpen voor de modebewuste man met een eigen smaak. Bekijk de schoenen van Magnanni hier. 

Greve

Inmiddels maakt Greve niet alleen maar veterschoenen en instappers meer, maar komen er ook steeds meer sneakers van Greve in de collectie voor. Ook deze zijn stijlvol en zien er prachtig uit.  Bekijk de schoenen van Greve hier

Aanraders voor heren in een top functie

Santoni

Een Santoni veterschoen is bijna de mooiste schoen die je ooit in bezit zult hebben als je een paar koopt. De kwaliteit van Santoni veterschoenen is haast ongeëvenaard. Een veterschoen van Santoni straalt stijl uit. Bekijk de schoenen van Santoni hier.

 

2018-06-27 00:00:00 342 viewed