Metallic schoenen betekent extra glans aan jouw outfit!

Geplaatst in: Trends
Door Lizzy
Meer van deze auteur

Metallic schoenen betekent extra glans aan jouw outfit!

Wij kunnen kennelijk geen genoeg krijgen van metallic, want deze trend is al jaren een blijvertje. Sneakers, loafers, enkellaarsjes of hoge laarzen met een metallic look? Geen probleem! De metallic schoenen zijn er in alle soorten en maten. De bekende zilver-, goud- en brons tinten zijn natuurlijk altijd goed en passen bij bijna elke outfit. Maar houd jij toch meer van een fashion statement? Metallic schoenen zijn ook nog is beschikbaar in alle kleuren.

Ga jij voor een kleurrijke hoogglans afwerking of toch voor zilver, goud of brons? Het is allemaal mogelijk, maar een ding is zeker: metallic schoenen geven extra glans aan iedere outfit en maken jouw look helemaal af. Wil jij ook shinen, maar weet jij niet hoe jij deze schoenen kan combineren of welke metallic schoenen jij überhaupt moet kiezen? Lees dan snel onze zorgvuldig uitgezochte styling tips. Daarnaast geven wij jou ook nog enkele tips over het onderhouden van jouw metallic schoenen, zodat jij nog jaren de show kan stelen met jouw favoriete metallic SHUZ!

Wat is metallic eigenlijk?

Allemaal leuk en aardig, maar hoe krijgen jouw schoenen deze metallic look? Metallic is een speciale coating die over de normale toplaag van een schoen wordt aangebracht. Hierdoor krijgt de schoen een glanzend effect. De schoenen kunnen volledig bedekt zijn met deze glanzende laag, maar het is ook mogelijk dat een deel van de schoen een glanzend effect heeft. Volledig of gedeeld glanzend, het maakt allemaal niet uit: een eenvoudige outfit wordt in elk geval in no-time geüpgraded!

Styling tip 1: Casual met metallic sneakers

Heb jij in de ochtend niet zoveel inspiratie en grijp jij altijd naar die ene favoriete jeans met een casual trui? Dat is zeker geen probleem. Gooi je toffe metallic sneakers eronder en gaan met die banaan! Deze opvallende sneakers zorgen voor een glanzende touch aan jouw casual outfit en maken jouw outfit helemaal af. Zit je te twijfelen tussen goud en zilver? Koop dan metallic sneakers die matchen met jouw gouden- of zilveren sieraden. Goud en zilver zijn kleuren die makkelijk te combineren zijn, dus dit gaat je een hoop tijd schelen in de ochtend tijdens het bij elkaar zoeken van jouw outfit. Thank us later!

Styling tip 2: De perfecte outfit bij jouw metallic loafers

Loafers zijn schoenen die iedere vrouw wel kent. Deze schoenen kun jij lekker casual of heel chique dragen. Ga jij voor de casual look? Combineer deze penny loafers dan met een mom jeans met daarop een oversized T-shirt of blouse. Wil jij echt de show stelen op een chique feestje? Kies voor effen loafers en combineer deze met een mooie lange blazer in het zwart op een nette pantalon of een mooie rok. De effen loafers in een rustige kleur zogen voor de ultieme chique uitstraling.

Styling tip 3: Less is more

Wil jij dat jouw schoenen het pronkstuk van jouw outfit zijn? Kies dan voor metallic schoenen! Metallic is erg mooi en valt op. Het is daarom een goed idee om de rest van jouw outfit zo rustig mogelijk te houden, zodat jouw metallic schoenen extra opvallen. Denk hierbij aan een simpel zwart jurkje met leuke gouden of zilveren metallic enkellaarsjes eronder of een simpele trui op een spijkerbroek met kleurrijke metallic sneakers eronder. Wil jij toch liever dat de focus gaat naar jouw outfit? Ga dan voor schoenen met metallic details.

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste trends bij SHUZ? Schrijf je dan nú in voor onze nieuwsbrief!

Metallic schoenen onderhouden

Nu ben je weer helemaal op de hoogte van de populaire metallic trend en om daarnaast zo lang mogelijk van jouw favoriete paar metallic schoenen te kunnen genieten is onderhoud belangrijk. Maar hoe onderhoud je jouw metallic schoenen? Metallic is een glanzende coating die over de toplaag wordt aangebracht en door deze extra laag is metallic erg gevoelig. Wees dus altijd voorzichtig met metallic schoenen en bescherm ze goed.

Jouw metallic schoenen beschermen kun jij doen door de schoenen regelmatig (algemene regel is na 7x dragen) in te sprayen met de universele Collonil Carbon Pro of de speciaal ontwikkelde Collonil Metallic spray. Zorg er bij het sprayen voor dat je de schoenen 30 cm van de spray afhoud en laat ze daarna 30 minuten drogen op een luchtige plek en niet bij een verwarming. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het leer hard wordt of uitdroogt. De sprays zorgen voor een extra beschermlaag over de metallic laag, zodat jouw schoenen water- en vuilafstotend zijn en zo lang mogelijk mooi blijven.

Bekijk voor meer trendinspiratie onze blogs:

Metallic schoenen bij SHUZ 

Ben jij na het lezen van ons blog helemaal fan geworden van metallic schoenen? Bij SHUZ vind je schoenen met een metallic look van de nieuwste collecties, zodat jij er volgens de laatste trends bijloopt. Denk hierbij aan sneakers, loafers voor dames, enkellaarsjes of slippers met een hoogglas afwerking. Daarnaast vind je bij SHUZ ook metallic tassen, om jouw metallic look helemaal af te maken. Bestel nu via onze website of bezoek één van onze SHUZ winkelswaar ons deskundig personeel jou graag verder helpt!

 

2023-03-08 12:45:00 3353 viewed