Hoe draag jij de City Western schoenen trend?

Geplaatst in: Praktische tips
Door Julia
Meer van deze auteur

Al een paar maanden kunnen wij niet om de stoere boots, franjes en opvallende prints heen. Ook dit seizoen is city western weer dé schoenen trend voor damesschoenen. Heb jij altijd al een liefde gehad voor western laarzen? Dan is deze schoenen trend helemaal iets voor jou! Maar ook voor een minder grote country fan zijn deze schoenen erg leuk, want er zijn enorm veel verschillende modellen, kleuren, en prints. Iedereen kan city western laarzen dragen, maar hoe combineer jij de schoenen trend city western? Wij leggen het uit!

De city western trend

Als jij denkt aan western laarzen, zie jij waarschijnlijk al snel een (knappe) cowboy voor je met grote lompe leren laarzen. Echter zit er een groot verschil tussen de klassieke cowboy boot en de city western laars. Dit najaar zijn de laarzen namelijk een stuk minder grof en groot en daardoor minder cowboy. De meeste laarzen van deze wintercollectie zijn sierlijk en vrouwelijk. Het zijn eigenlijk 'normale' laarzen, maar dan met western invloeden. Denk hierbij aan de kleine schuine hak, de puntneuzen en de sierlijke afwerking. Ook zien wij deze winter veel cowboy boots in combinatie met andere schoenen trends, zoals bruintinten, metalen details en aparte kleuren. 

Op social media en de fashion catwalk zijn de cowboy laarzen een hot topic. Vaak worden ze gedragen in combinatie met opvallende (korte) jurkjes of spijker shorts. Erg leuk voor naar een festival of voor op vakantie, maar in zo'n outfit kan jij natuurlijk niet op kantoor verschijnen. Dit is ook de reden waarom verschillende mensen deze schoenen trend afgelopen zomer hebben laten lopen. Gelukkig hoef jij dit najaar niet als cowboy op je werk te verschijnen om mee te doen aan deze modetrend. Veel schoenen ontwerpers hebben namelijk het klassieke cowboy laarsje aangepast naar de laatste trends op mode gebied. Hierdoor zijn de laarzen veel draagbaarder geworden en zijn ze makkelijk te combineren.

Hoe draag jij cowboy laarzen?

Jij kunt dit najaar full cowboy mode gaan, met een geblokt overhemd, stoere jeans, een opvallende riem en natuurlijk een paar stoere boots. Erg leuk, maar er is een grote kans dat jij in zo'n outfit niet op jouw werk aan kan. Daarom zetten wij de zes leukste outfits met city western laarzen op een rijtje, zodat jij gemakkelijk mee kan doen aan de trend met western boots.

Outfit 1: Opvallende Cowboy laarzen en blote benen

Afgelopen zomer zagen wij de cowboy boot al veel in combinatie met vrolijke jurkjes en leuke rokjes. Dit is een echte klassieke cowboy look. Mocht het een mooie nazomer worden, dan kan jij deze outfit nog prima aankomend najaar dragen. Kies voor een lange jurk in een mooie herfstkleur, zodat jou benen lekker warm blijven. Deze combineer jij gemakkelijk met een paar enkellaarsjes met dierenprint, zoals deze enkellaarsjes van Via Vai met python print. Deze laarsjes hebben een lage hak en spitse neus, waardoor ze een stijlvolle uitstraling hebben. Maak een lange jurk iets sierlijker en vrouwelijker door te kiezen voor een enkellaars met hak. Dit enkellaarsje van Unisa is bijvoorbeeld erg leuk. Oké, niet een echte western laars, maar je doet wel meteen mee met de andere schoenen trends.

Outfit 2: Zwarte laarsjes

Om nog maar even in de zomerse sferen te blijven, kun jij natuurlijk ook een opvallende jurk combineren met cowboy laarsjes in het zwart. Zwarte laarzen zijn minder opvallend dan laarsjes met dierenprint. Ga voor een leuke statement jurk en kies een stoere lage western laars. De zwarte enkellaarsjes van Via Vai kun jij makkelijk combineren en de laarsjes hebben ook een subtiele krokodillenprint. Het merk Sendra staat bekend om stoere cowboy boots. Deze zwarte lage cowboy boots maken jouw jurkje veel stoerder. Mocht het nu toch wat kouder worden, dan kan jij deze laarsjes ook prima dragen in combinatie met een leuke rok, zwarte (dunne) panty en een lekkere trui. Zo creëer jij een stoere look die helemaal on trend is volgens het wilde westen.

Outfit 3: Basic jeans en een trui

Basics zijn de perfecte kledingstukken om eindeloos mee te combineren. Waarschijnlijk heb jij ook wel verschillende t-shirts, truien en spijkerbroeken in de kast hangen. Om een basic look iets meer pit te geven kun jij deze combineren met een paar opvallende laarzen. Is het nog lekker weer? Kies dan voor een enkelmodel jeans en draag deze in combinatie met enkellaarzen en een witte blouse. Op bovenstaande foto staan de lage laarsjes van Via Vai afgebeeld in combinatie met een cropped jeans. Geen echte cowboy boots, maar ze passen zeker binnen het straatbeeld van 2022. Wordt het wat kouder? Dan kun jij ook kiezen voor hoge city western laarzen. Deze draag jij dan over een skinny jeans. Kies in alle gevallen voor neutrale kleuren, anders wordt jouw outfit al snel rommelig. Wil jij er deze winter helemaal fashionable uit zien? Kies dan een trui of t-shirt in een bruintint, het liefste cognac, want dit is namelijk dé modekleur van het najaar.

 

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste trends bij SHUZ? Schrijf je dan nú in voor onze nieuwsbrief!

 

Outfit 4: Ga voor cognac en een zwarte broek

Dit najaar is de trendkleur cognac, wat ons betreft een hele mooie warme en sierlijke kleur. Jij kan deze winter niet meer om cognac kleurige schoenen heen. De wintercollectie barst dan ook van cognac kleurige schoenen. Nu zal jij deze kleur waarschijnlijk nog niet in jouw kast hebben hangen, want veel mensen vinden het een lastige kleur om te dragen. Alleen dit is nergens voor nodig, want deze kleur is makkelijk te combineren. Draag bijvoorbeeld cognac kleurige city western laarsjes in combinatie met een zwarte skinny jeans en een lekkere trui of draag ze onder een mooie jurk in combinatie met een panty. Of draag ze onder een spijkerbroek. De outfit mogelijkheden met cognac kleurige laarzen zijn eindeloos.

Outfit 5: Onder een flared jeans

Afgelopen zomer zagen wij al veel vrouwen lopen met de flared jeans en ook aankomend najaar zien wij dit model broek weer veel terugkomen. De modetrend is prima te combineren met city western laarsjes. Deze wijde pijpen broek gecombineerd met een laag model western boot is een prima outfit. Kies een flared jeans met een opvallende print en style deze met rustige city western laarzen of doe het juist andersom en ga voor een rustige bootcut broek met opvallende enkellaarsjes. Heb jij een hele wijde broek? Dan kan jij hier ook half-hoge laarzen onder dragen.

 

Outfit 6: Combineer met een pantalon

Wie had ooit gedacht dat jij met cowboy boots naar kantoor zou gaan. Deze winter is dat absoluut mogelijk, want de puntige neuzen en mooie hakken van city western boots maken ze namelijk erg sierlijk. Daardoor zijn de laarsjes prima te combineren met een nette outfit, zoals een pantalon. Ga voor een enkellaars met een western look in een kleur bijpassend bij jouw outfit, waardoor alles een geheel lijkt. Via Vai styled bijvoorbeeld leuke beige western boots met krokodillenprint met een grijzige pantalon, wat ons betreft een hele chique kleur combinatie.

City western wishlist

Wij hopen jou te hebben laten zien dat de city western schoenen trend op heel veel verschillende manieren te combineren is. Hierdoor is deze schoenen trend voor iedereen te dragen. Ben jij opzoek naar de perfecte western laars? Bekijk dan onze volledige collectie laarzen op onze website of laat je adviseren in een van onze schoenenwinkels.

2022-03-08 08:41:00 2815 viewed