Zo onderhoud je jouw Magnanni schoenen

Zo onderhoud je jouw Magnanni schoenen
Geplaatst in: Praktische tips

Magnanni schoenen zijn exclusief en handgemaakt en om er jarenlang plezier van te hebben is het belangrijk om ze goed te onderhouden.

Is een schoenspanner belangrijk?

Ja, het belangrijkste onderdeel van het schoenverzorgingsregime is het gebruik van een goed passende schoenenspanner. Voeten hebben ongeveer 250.000 zweetklieren die elke dag gemiddeld 200 ml. transpiratievocht produceren. Schoenspanners absorberen vocht uit de voering dat het leer beschermt tegen breuk in de loop van de tijd. Schoenspanners helpen ook de originele vorm te behouden om diepe kreukels te voorkomen. Het is belangrijk om de schoenen die je dagelijks draagt af te wisselen. Een regelmatige rotatie geeft hen voldoende tijd om te drogen en verlengt hun levensduur.

Hoe houd ik het leder van de schoenen mooi?

Verzorg en polijst het bovenwerk om het leder gezond en beschermd te houden. Gevoed leder staat gelijk aan veerkrachtig leer. Het uiterlijk en de levensduur van schoenen staan in directe relatie tot hoe goed je ze onderhoudt.

Hoe maak ik mijn Magnanni schoenen schoon?

Het is belangrijk om het oppervlak van het lederen bovenwerk schoon te maken, om te voorkomen dat vuil in het leer wordt opgenomen. Poets voor routinematige reiniging je schoenen met een paardenhaarborstel of microvezeldoek. Als je schoenen zware vlekken hebben (wijn, olie, enz.), moet je mogelijk eerst een leerreiniger gebruiken. Pas op voor sterke reinigingsmiddelen, omdat ze de kleur van de handgeverfde patina kunnen verwijderen. Raadpleeg een plaatselijke reparatiedeskundige als je niet zeker weet welke reinigingsproducten je moet gebruiken.

Als je het vuil hebt verwijderd, vet je het bovenwerk in met schoencrème. Deze stap voegt gezonde oliën aan het leer toe die ervoor zorgen dat het niet uitdroogt en barst. Breng met een microvezeldoek een kleine hoeveelheid schoencrème -  in kleine cirkelvormige bewegingen – aan op het leer. Gebruik, na het aanbrengen van schoencrème op het oppervlak, een varkensharen borstel om het dieper in de poriën te werken.

Hoe bescherm ik mijn Magnanni schoenen tegen water en vuil?

Deze laatste stap fungeert als een heldere laag die helpt kleine hoeveelheden water en vuil af te stoten. Breng met een microvezeldoek gelijkmatig een dunne laag polish aan in kleine cirkelvormige bewegingen. Gebruik een schone microvezeldoek om het oppervlak een milde glans te geven.

Hoe laat ik mijn schoenen glansen?

Voor meer glans, kun je extra polishlagen aanbrengen. Breng na elke laag polish een paar druppels gezuiverd water aan op het oppervlak en veeg snel met een paardenhaar borstel. Wrijving van de borstel is de sleutel tot het creëren van een betere glans. Zodra de schoen naar tevredenheid is opgepoetst, gebruik je een nieuwe microvezeldoek voor een laatste glansbeurt.

Waar kunnen Magnanni schoenen niet tegen?

Magnanni schoenen zijn klaar om te dragen. We adviseren echter sterk om ze niet bij slecht weer te dragen. Als het bovenwerk wordt blootgesteld aan regen of pekel, kan het onherroepelijk de handgeverfde patina vervormen. Wanneer een leren zool nat wordt, is deze kwetsbaarder voor schurende oppervlakken zoals beton, wat slijtage zal versnellen. Sommige mensen kiezen ervoor om rubber aan de zool toe te voegen, maar dit is niet noodzakelijk.

Wees voorzichtig bij producten die alcohol bevatten, zoals desinfecterende handgel. Geconcentreerde hoeveelheden alcohol zullen de kleurstof binnen enkele seconden van het leer verwijderen, wat ernstige verkleuring veroorzaakt. In dit geval zal de hele schoen opnieuw moeten worden gestript en geverfd.

Waar vind ik onderhoudsproducten voor mijn Magnanni schoenen?

Bekijk hier alle onderhoudsproducten van Magnanni

Welke Magnanni schoenen zijn er?

Bekijk hier alle Magnanni schoenen

Zijn er ook bijpassende Magnanni riemen?

Ja, bekijk hier de bijpassende riemen van Magnanni

Lees ook onze algemene onderhoudstips over;

      1. Het onderhouden van je schoenen

      2. Hoe je je witte schoenen schoonhoudt

      3. Wat je moet doen bij versleten zolen;

      4. Hoe je leren schoenen moet schoenmaken.

Heb je nog vragen hierover, wees niet bang om ze te stellen! Dat kan via het klantenservice formulier of de chat op SHUZ.nl. Daarnaast kan je ons bereiken via de chat op onze Facebook pagina:  www.facebook.com/Shuz.nl/

View this post on Instagram

For Work

2018-05-24 00:00:00 552 viewed