Uitgelicht: Harris

Uitgelicht: Harris
Geplaatst in: Uitgelicht

Harris is een Italiaans merk dat al jaren lang schoenen op ambachtelijke wijze maakt. Harris staat voor het Italiaanse vakmanschap, traditie en luxe. Sinds 1913 maakt Harris al handgemaakte schoenen.

Informatie over het merk

Harris maakte oorspronkelijk schoenen voor de defensie. De schoenen zijn zo ontworpen worden dat ze tegen extreme omstandigheden kunnen en zijn dan ook duurzaam. De Harris schoenen van nu hebben nog steeds de kwaliteiten van vroeger en hebben daarnaast ook de karaktereigenschappen die toentertijd al aanwezig waren.

Een belangrijk kenmerk van Harris is dat het merk geen mode trends volgt. In tegenstelling tot de meeste merken die dat wel doen, ontwikkelt Harris zich juist toe naar de ideeën van de klanten die de eigenwijze stijl van Harris waarderen. Zo onderscheidt Harris zich van de andere merken.

Hoe lang bestaat het merk al?

In 1913 is het bedrijf Harris Firenze opgericht ten behoeve van legerschoenen voor militairen. Het merk staat al meer dan 100 jaar sterke en duurzame schoenen.

Door de opvallende duurzaamheid en de sterkte van de schoenen kreeg het merk zijn naamsbekendheid. Na al die jaren zijn die twee eigenschappen nog steeds het belangrijkst voor het merk.

Welke maakwijze wordt er gehanteerd?

De huidige eigenaar Bruno Famiglietti benadrukt nog eens dat kwaliteit erg belangrijk is voor het merk. Hij bewaakt het ambachtelijke handgemaakte proces en garandeert dat enkel de allerbeste materialen worden gebruikt.

Bij Harris denken ze over elk detail na. Dat houdt niet op bij het maakproces, de totaalbeleving en vormgeving zijn minstens zo belangrijk. Door de variatie in kleur en leersoorten zijn de luxe schoenen een vreemde eend in de bijt, dat ze fraaie wijze speels en uniek maken!

Soorten Harris schoenen bij Shuz.

Gelukkig hebben wij bij SHUZ ook een aantal van die prachtige luxe schoenen van Harris. Daarnaast heeft SHUZ een aantal riemen gematched aan de schoenen van Harris, om je gestileerde look te maken.

2018-12-20 00:00:00 346 viewed