Pijnloos op hakken lopen: 4 tips

Geplaatst in: Praktische tips
Door Shanice
Meer van deze auteur

Het is waarschijnlijk een droom van vele van ons: hakken dragen zonder pijn te krijgen aan jouw voeten! Hakken geven zelfvertrouwen en een vrouwelijke look. Helaas krijgen veel vrouwen zere voeten van hakken. Deze pijn kan gelukkig voorkomen worden. Hier volgen een aantal tips om op hakken te lopen, en dat zonder pijn!

Tip 1: Kies de juiste maat en pasvorm

Stap één is de juiste maat uitzoeken. Het is van belang dat de SHUZ goed om jouw voet zitten. Heb jij ruimte over bij de hiel of aan de zijkant van de voet? Dan is deze maat te groot, dit zorgt er voor dat jij blaren gaat krijgen. Te kleine pumps zijn natuurlijk ook niet aan te raden. De tenen zullen afgekneld worden en het zal zeker niet comfortabel lopen. Echter mogen hakken bij het passen wat aan de strakke kant zitten. Zij zullen namelijk nog uitlopen en hierna zitten zij als gegoten. Tijdens het inlopen zijn zere voeten helaas niet uit te sluiten. Jij kunt het inloop proces gelukkig wel enigszins versnellen, dit doe jij door thuis sokken te dragen in jouw hakken. Op deze manier zullen zij eerder oprekken.

Zijn de hakken na het inlopen toch aan de grote kant? Wees niet getreurd! Met een paar inlegzooltjes zullen zij weer helemaal goed zitten. Er zijn zelfs speciale inlegzooltjes die de drukpunten op de bal van jouw voet beschermen. Zo zullen de hakken extra comfortabel zitten. 

Daarnaast is bewustzijn van jouw type voet van groot belang, brede voeten krijg jij nou eenmaal niet in een smalle pump en vice versa. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende hakken verkrijgbaar: van smalle naaldhakken tot bredere sleehakken, er is voor iedereen een perfect hak te vinden. Neem maar eens een kijkje in onze grote collectie pumps. Hier zal jij zeker de perfecte hak voor jou vinden.

Tip 2: De hakken moeten meteen lekker zitten

Als jij SHUZ gaat passen, kijk dan of ze meteen goed zitten. Natuurlijk moet jij hakken uitlopen, maar jij kunt binnen een paar seconden voelen waar een schoen knelt of schuurt en of jij pijnloos op de hakken kunt lopen. De kans is namelijk groot dat jij schuurplekken en knelpunten er niet uitloopt. Het is daarom erg belangrijk dat de hakken vanaf het eerste moment goed zitten. Een tip van ons: shop pumps aan het einde van de dag. Voeten zwellen in de loop van de dag op. Hierdoor zullen pumps die vanochtend goed zaten, nu misschien wel knellen. Zo voorkom jij een miskoop! Heb jij een wat moeilijke pasvorm? Wij geven jou de beste tips over schoenen voor moeilijke pasvormen in ons blog!

Tip 3: Hakken moet jij even inlopen

Wacht niet tot het laatste moment met het aantrekken van jouw nieuwe hakken. Wij snappen dat jij ze graag zo lang mogelijk nieuw houdt, maar dat is niet slim. De schoenen moeten even wennen aan jouw voeten en andersom. Het leer moet de kans krijgen zich te vormen naar jouw voeten. Het is daarom aan te raden om wat oefenrondjes te maken in jouw woonkamer. Het klinkt misschien een beetje apart, maar ga bijvoorbeeld stofzuigen op jouw nieuwe naaldhakken. Merk jij dat jij last krijgt op bepaalde plekken, dan kan jij nog maatregelen nemen voordat jij de deur uit moet. Heb jij last van gladde zolen onder jouw nieuwe paar pumps? Lees dan ons blog om te kijken wat jij er tegen kan doen!

Tip 4: Lopen op hakken kan jij leren

Passen jouw hakken en heb jij ze een tijdje thuis aan gehad? Dan is het tijd om er echt elegant op te lopen. Heb jij nooit eerder op een schoen met hak gelopen? Dan is het handig om te beginnen met wat lagere (blok) hak. Bij al onze pumps staat de hakhoogte vermeld, zo kom jij thuis niet voor verrassingen te staan. Het is aan te raden om langzaam het aantal centimeter op te voeren wanneer jij nieuwe hakken koopt. Op deze manier kunnen jouw voeten langzaam wennen.

Nu het echte werk: lopen op de pumps. Natuurlijk baart oefening kunst, maar een aantal tips zijn altijd welkom. Let bij het lopen op de volgende punten: 

1: Neem kleinere stapjes

Neem kleinere stapjes dan jij gewend bent. Jij komt dan weliswaar niet zo snel vooruit als jij zou willen, maar het ziet er beter uit en het is makkelijker om in balans te blijven. Jij wilt natuurlijk niet omvallen op het etentje met collega's.

2: Wikkel goed af

Wij zien regelmatig mensen hakken neerzetten alsof ze een klomp aan hebben. Misschien voor de hand liggend, maar probeer erop te lopen alsof jij sneakers aan hebt. Rol jouw voet goed af beginnend bij de hiel en eindig bij jouw tenen. Focus op de ene voet en daarna op de andere. Na een tijdje oefenen gaat het vanzelf beter.

3: Let op je houding

Loop rechtop, zo verdeel jij jouw gewicht gelijkmatig over beide voeten en krijg jij minder snel pijn. Buig jouw knieën niet te ver, houd jouw rug recht en de borst vooruit.

 

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste trends bij SHUZ? Schrijf je dan nú in voor onze nieuwsbrief! 

 

Dé gouden tip

Heb jij alles wat hierboven staat onder controle, dan heb jij alle basisvaardigheden onder de knie. Het enige wat dan nog overblijft is vermoeide voeten voorkomen. Gelukkig hebben wij hiervoor de gouden oplossing, namelijk: tape plakken! Neem wat Leukoplast/Hansaplast en tape dit rond jouw derde en vierde teen (geteld vanaf jouw grote teen). Zorg er wel voor dat er nog bloed doorheen stromen kan! Hoewel het effect absoluut niet wetenschappelijk bewezen is, merken veel dames toch verschil. It's worth the try!

Hakken kopen bij SHUZ

Na het lezen van dit blog ben jij helemaal klaar om op hakken te lopen. Eigenlijk moet iedereen een paar pumps in haar kast hebben staan! Heb jij geen mooie hakken in huis? Dan zit je goed met een groot assortiment schoenen bij SHUZ. Wat dacht jij bijvoorbeeld van de mooie dames pumps van Peter Kaiser of vrouwelijke hakken van Unisa? Neem een kijkje op onze website of neem een bezoek aan één van onze winkels. Bekijk alle mooie merken met jouw nieuwe favoriete schoenen in onze collectie.

2021-12-17 11:00:00 8963 viewed