Zo kun je nubuck schoenen schoonmaken

Swipe to the left
Zo kun je nubuck schoenen schoonmaken
Door Suzanne 1 year ago No comments

Hoewel het bij sommige schoenen mooi is om te zien dat ze vaak zijn gedragen, wil je je kwetsbare nubuck schoenen liever niet vies maken. En als ze dat eenmaal wel zijn geworden is jouw vraag natuurlijk: hoe kan ik mijn nubuck schoenen schoonmaken?

Allereerst is het belangrijk om je nubuck schoenen goed te onderhouden. Een goede verzorging is cruciaal voor het behoud van kwaliteit. Echt leer doet bijna hetzelfde als een tweede huid, omdat het een natuurlijke grondstof is die afhankelijk is van zorg om de kwaliteit ervan te behouden. Vuil en vocht hebben weinig invloed op goed onderhouden nubuck schoenen!

Zorg dat je een goede spray in huis hebt en spuit je schoenen elke week in met een water en vuilafstotende spray. Lees voor het optimale effect goed de instructies op de spuitbus!

Nubuck schoenen schoonmaken, zo doe je dat!

1.       Veeg je nubuck schoenen af met een droge nubuckdoek

Veeg regelmatig zacht met het doek - in verschillende richtingen - met cirkelvormige bewegingen om alle kanten schoon te maken. Dit voorkomt dat vuil zich ophoopt. Doe dit wel op een droge schoen. Water is sowieso uit den boze bij Nubuck, de leersoort heeft open poriën en is erg vatbaar voor vocht, vet en vuil. Wrijf je het (natte) vuil in de poriën, dan is de schade lastig te herstellen! Regelmatig (elke week) je schoenen impregneren, zodat de poriën sluiten, scheelt je een hoop gedoe! 

2.       Borstel het oppervlak met een nubuck borstel

Gebruik een cirkelvormige beweging en zorg dat je niet meer dan een paar seconden aan een gebied besteedt, omdat dit het nubuck kan beschadigen.

De Natur Crêpe borstel is voor droge reiniging van suède en nubuck. Het materiaal is een beetje flexibel en heeft het effect van een witte gum, waarmee je de haartjes van de suède weer een beetje overeind kunt wrijven. Erg fijne manier om lichte vlekken te verwijderen en de haartjes weer keurig op zijn plek te krijgen.

3.       Veeg je nubuck routinematig schoon en breng een beschermingsmiddel aan

Regelmatig afvegen met een nubuckdoek voorkomt dat je een beroep hoeft te doen op lederen ontvetter en leerreiniger. Breng minstens elke 6 maanden een spraybeschermingsmiddel aan. Verstuif de spray en laar de nubuck goed drogen voordat je de schoen draagt.

Onderhoud je nubuck schoenen en wissel ze af, daar blijven ze mooi van

Berg nooit vuile schoenen op, maar maak ze altijd eerst schoon en onderhoud ze. Doe dit wel op droge schoenen. Wrijf natte modder er niet in, maar laat dit eerst opdrogen. Anders maak je de vlek erger en lastig te behandelen. Wissel je schoenen daarnaast af met dragen, zo geef je de schoenen weer even wat rust en krijgen ze de tijd om het transpiratievocht kwijt te raken. Voeten hebben ongeveer 250.000 zweetklieren die elke dag gemiddeld 200 ml. transpiratievocht produceren!

Twijfel je of je het onderhoudsproduct kunt gebruiken, neem dan contact op met onze klantenservice. 

Je mag natuurlijk ook je schoenen meenemen naar een van onze filialen, onze medewerkers kunnen je vertellen hoe je jouw nubuck schoenen het best kan onderhouden.

Onze vestigingen zijn over het hele land verspreid, een Shuz vestiging is dan altijd in de buurt. Bekijk hier de adressen, openingstijden en telefoonnummers van onze winkels.

Lees ook onze algemene onderhoudstips over;

      1. Het onderhouden van je schoenen

      2. Hoe jij je witte schoenen schoonhoudt

      3. Wat je moet doen bij versleten zolen;

      4. Hoe je leren schoenen moet schoenmaken.

Heb je nog vragen hierover, wees niet bang om ze te stellen! Dat kan via het klantenservice formulier of de chat op SHUZ.nl. Daarnaast kan je ons bereiken via de chat op onze Facebook pagina:  www.facebook.com/Shuz.nl/