Welke schoenen neem jij mee op citytrip?

Geplaatst in: Praktische tips
Door Julia
Meer van deze auteur

City trips are always a good idea. Mooie steden, lekker eten en vooral veel shoppen. Wij houden er van! Vaak ga jij tijdens stedentrips maar een aantal dagen weg, daarom neem jij vaak alleen handbagage mee. Helaas is zo’n handbagage koffer niet zo groot. Selectief zijn met wat jij allemaal inpakt is dan ook een must. Maar welke schoenen neem jij dan allemaal mee?

Activiteiten tijdens een citytrip

Tijdens een citytrip wil jij er waarschijnlijk tip-top uit zien, maar pijnlijke voeten moeten ten alle tijden voorkomen worden. Het is daarom belangrijk om goede comfortabele schoenen mee te nemen. Bedenk van te voren wat jij allemaal gaat doen tijdens een city trip. Ga jij veel shoppen? Dat is dus heel veel lopen. Ga jij veel naar musea? Of zit jij veel op het terras? Voor iedere activiteit zijn er verschillende schoenen.

1. Schoenen om te shoppen

Er gaat niets boven een middagje shoppen in een nieuwe stad. Het vinden van mooie nieuwe winkels en het ontdekken van schattige kleine boetiek shopjes is altijd leuk. Voor deze ontdekkingstocht heb jij wel aardig wat geduld en uithoudingsvermogen nodig. Zodoende kan jij dan maar beter comfortabele schoenen aantrekken. Afhankelijk van het seizoen zijn de opties comfortabele sandalen, sneakers, espadrilles, veterschoenen en slip- ons. Over het algemeen zijn witte gympen altijd een goed idee. Deze kunnen ieder seizoen, en passen onder bijna iedere outfit. Bekijk snel al onze comfortabele witte sneakers.

Shoppen is eigenlijk net zoals cardio. Zoals met sporten moet jij tijdens shoppen een comfortabele outfit aantrekken. Het belangrijkste element van jouw outfit zijn natuurlijk jouw schoenen. Als jij een tripje gaat plannen voor de zomer, dan heb jij veel luchtige opties, of dat nou gemakkelijke shorts of een luchtige broek of jurk is. Een grote plus is dat de laatstgenoemde lekker losjes zitten en er genoeg lucht doorwaait. In de winter is het handig om veel laagjes aan te doen. Mocht het in een winkel dan erg warm zijn, kun jij jouw outfit hier op aanpassen.

2. Bekijken van bezienswaardigheden

Het is heerlijk om tijdens een frisse herfst dag door de stad dwarrelen en nieuwe plekjes te ontdekken. Of om tijdens de winter mooie bezienswaardigheden te bewonderen. Een perfecte outfit hiervoor bestaat niet. Toch is het handig om over jouw kleding en schoenen na te denken. Niet elke broek of schoen is namelijk fijn voor het doorkruisen van de stad. Aan het einde van de dag wil jij vaak nog even ergens een hapje eten. Het is daarom handig om schoenen te kiezen zowel voor overdag als ’s avonds geschikt zijn. In het najaar zijn enkellaarsjes of boots erg geschikt. Deze zitten vaak erg lekker en voorkomen koude voeten. Weet jij niet zo goed wat voor weer het wordt? Kies dan voor een paar sneakers. Hier kun jij vaak de hele dag op lopen.

3. Uit eten

Bij een stedentrip hoort natuurlijk lekker eten. Ga jij een avond luxe uit eten? Zorg dan voor een mooie chique outfit. Een paar hakken zijn dan onmisbaar! Er zijn veel mooie pumps of sandalen met hak. Deze staan perfect onder een mooie jurk of rok. Zijn open schoenen je wat te koud? Ga dan voor een paar enkellaarsjes! Veel laarsjes hebben ook een mooie hak. Daardoor ogen ze heel vrouwelijk en chique. Daarbij zorgen ze ook voor lekkere warme voeten.

4. Het nachtleven ontdekken

Tijdens een stedentrip wil jij natuurlijk ook wat van het nachtleven proeven. Dit is het moment om jou echt uit te dossen. Vind de lokale hotspots en trek jouw feestschoenen aan! Een paar sexy pumps, of een paar mooie sandalen met een hakje zijn mijn favoriet gecombineerd met kittig jurkje of speels broekpakje. Indien jij er echt helemaal voor wil gaan dan ga jij voor een metallic schoenen. Ben jij meer het klassieke type dan kan jij altijd voor de klassieke zwarte pumps gaan.

 

Schoenen tijdens een citytrip in het najaar

In de herfst heb jij keus uit heel veel schoenen. Maar let op! In de herfst kan de temperatuur wel eens schommelen. Kies dus schoenen die niet te warm en niet te koud zijn. Neem bijvoorbeeld geen slippers mee, maar jouw nieuwe paar snowboots voor de winter kan jij ook beter thuis laten staan. Ga jij in de winter? Of is het in de stad niet zo warm? Dan kom jij toch vrij snel bij sneakers uit. En dat is totaal niet erg! Jij kan er immers nooit genoeg van hebben.

Stedentrip in de winter

Ook in de winter is het leuk om nieuwe steden te ontdekken. Gelaagdheid is hier het toverwoord. Zorg ervoor dat jouw koffer gevuld is met spijkerbroeken, vesten, truien en t-shirts. Dan kun jij namelijk een outfit creëren die bestaat uit meerdere laagjes. Natuurlijk heb jij in jouw handbagage niet zo veel plek. Het is daarom verstandig om een dikke trui en jas aan te doen in het vliegtuig. Hierdoor hoef jij deze niet in jouw koffer te proppen. Complementeer jouw winterkledij met een paar stoere boots of leren sneakers. Een paar zwarte biker boots passen bijvoorbeeld bijna overal bij. Ook zien zij er heel modieus uit!

Sneakers moet je altijd meenemen

Sneakers zijn altijd een goed idee. Tegenwoordig kan jij immers sneakers dragen bij elke outfit of gelegenheid. Dus ja, voor rondstruinen in de stad zijn ze ook geschikt, evenals voor een diner of om lekker te gaan feesten! Witte sneakers zijn onze absolute favoriet.

Als extra: een leuke tas!

Wanneer jouw outfit af is dan is het tijd om die te complementeren met de perfecte tas. Het belangrijkste van een tas voor een stedentrip is de ruimte. Hiervoor is de rugtas ideaal. Heb jij een medium hoeveelheid aan spullen, dan volstaat natuurlijk een handtas.

Dé tassen voor jouw stedentrip:

 

2021-09-27 10:00:00 2776 viewed