Shabbies

Met welke schoenen creëer je een nonchalante look in combinatie met bootcut jeans?

Hoewel de bootcut jeans tot de populairste versie van denim behoren, is er één dilemma die elke vrouw heeft en dat is: welke schoenen draag je bij deze jeans. Nou, tot onze opluchting zijn er veel schoenstijlen die goed gaan met bootcut jeans.

Voordat we naar de schoenen gaan, laten we je eerst zien hoe de populariteit van de bootcut jeans is ontstaan, zo krijg je een beter idee over de stijl van deze populaire spijkerbroek. Wanneer je de broek goed toepast, is er niets stijlvoller dan deze tijdloze denim! 

De populariteit van de bootcut jeans
Als er twee stijlen spijkerbroeken zijn die altijd populair blijven, dan zijn het de straight leg jeans en de bootcut jeans. Deze stijlen zijn gemakkelijk en comfortabel te dragen en daarom hebben ze veelal de voorkeur. Als je kijkt naar de geschiedenis van de bootcut jeans, dan kwam de jeans in de 19e eeuw onder de aandacht door de zeilers die het als onderdeel van hun uniform etaleerden. Daarna won deze jeans de aandacht van mode stylisten en veroverde de jeans al snel een plek in alle vrouwenharten. Een andere reden waarom de bootcut jeans altijd favoriet blijft is omdat ze bij elk lichaamstype en lichaamsvorm past!  

Schoenen voor bij je bootcut jeans
Een van de beste accessoires bij bootcut jeans zijn de juiste schoenen. Zonder de juiste schoenen kan de hele look (knipoog naar de zeilers) overboord gegooid worden.  Hoewel je een beetje flexibel kunt zijn met deze spijkerbroek is het raadzaam om je schoenkeuze goed te overwegen. De juiste schoenen benadrukken het deel van je lichaam waar je de focus op wilt leggen en geven je een stijlvolle look. De gouden regel met bootcut jeans of een andere stijl denim is om het casual te houden. En je wilt voor de allerbeste casual look gaan, of niet soms?

Enkellaarzen
Hoewel enkellaarzen er goed uitzien met skinny jeans, hebben ze in combi met de bootcut jeans mijn voorkeur. Kies voor puntlaarzen als je wat kleiner bent, want die laten je benen benen langer lijken. Enkellaarzen met een hak werken weer beter dan flats, want dan zijn je schoenen beter zichtbaar. Je wilt je schoenen immers niet verbergen!;)

Tip: zorg ervoor dat, wanneer je enkellaarzen draagt, de zoom van je spijkerbroek niet op de grond valt maar minstens een centimeter erboven blijft.

Cowboy laarzen
Een stijl die gegarandeerd altijd terugkomt is de combinatie cowboy boots met bootcut jeans. Ga voor deze look als je van comfort houdt. Combineer het met een losvallende blouse en laat je haar los! 

Sneakers
Sneakers combineren met bootcut jeans is een stijl die populair is bij beroemdheden. Dit is niet alleen hip, maar ook de meest comfortabele. Sneakers zijn nou eenmaal de beste optie om jezelf heerlijk door de stad te flaneren. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in zoveel kleuren en patronen, dat je deze makkelijk kan stijlen met een leuke top en accessoires!

Over Sophie

Sophie is onze fashionista en SHUZ blogger! Eigen schoenencollectie: varieert van boots tot hoge hakken. Lievelingsschoenen: boots van Shabbies en de pumps van Essentiel. Wishlist: een paar enkellaarzen van Via Vai.