Welke schoenen draag je in combinatie met bootcut jeans?

Welke schoenen draag je in combinatie met bootcut jeans?
Geplaatst in: Praktische tips

De bootcut jeans gaan al jaren mee en behoren tot één van de meest populaire denim jeans. Er is echter voor sommige één dilemma: welke schoenen trek jij aan bij deze trendy spijkerbroeken? Dat kan nog wel is lastig zijn en daarom helpen wij jou een handje! Wij zetten een aantal damesschoenen voor jou op een rij die prima te combineren zijn met een bootcut jeans. Haal die leuke spijkerbroeken maar alvast uit de kast!

De populariteit van de bootcut jeans

Een bootcut jeans combineren vinden veel dames lastig. Gelukkig zijn er verschillende schoenstijlen die goed gaan met een leuke bootcut jeans. Voordat wij jou vertellen welke schoenen erg leuk staan bij een bootcut jeans, laten wij jou zien hoe de populariteit van de bootcut jeans is ontstaan. Zo krijg jij een beter beeld van de stijl van deze populaire spijkerbroek.

De bootcut jeans ontstond in de 19e eeuw door de marine, die het als onderdeel van hun uniform etaleerden. Een broek met wijde pijpen was voor de marine erg makkelijk, omdat zij zo hun broeken beter konden oprollen als dit nodig was. Ook zou de bootcut jeans de voeten van de matrozen beter hebben beschermd, omdat zij vaak geen schoenen droegen. Na een tijdje namen de jongeren al snel de broek over. Zij droegen de broek samen met een trui en stropdas, net zoals de matrozen eruit zagen. Rond 1960 kwam de jeans onder de aandacht in Europa en Noord-Amerika.

Zowel mannen als vrouwen dragen de bootcut jeans met liefde. De trend sluit aan bij de nieuwe uniseks kledingstijl. De broeken worden gemaakt van denim, kleurig katoen of satijn polyester. Na een tijdje verdwijnt de trend, maar al snel keert de broek terug in de mode. In 1996 kwam namelijk de aangepaste versie, de broek wordt een stuk minder wijd dan voorheen. In 2006 wordt de trend vervangen door de skinny jeans, maar ook nu zien we de broek weer steeds vaker terugkomen. De flared jeans zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het modebeeld!

Hoe combineer jij de bootcut jeans?

Een bootcut jeans maakt jouw outfit helemaal af in combinatie met de juiste schoenen. Er zijn gelukkig genoeg schoenen die perfect aansluiten bij de bootcut jeans. Hieronder lees jij een overzicht over een aantal schoenen die prima te combineren zijn met de broek. Om het jou nog makkelijker te maken, laten wij jou wat schoenen en merken zien die jij bij SHUZ kan vinden. Zo kan jij snel de perfecte schoenen scoren voor bij je bootcut jeans! Vind jij het over het algemeen moeilijker om kleding met schoenen te combineren? Geen paniek! In dit blog geven wij jou alle tips die jij nodig hebt. 

 

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste trends bij SHUZ? Schrijf je dan nú in voor onze nieuwsbrief!

 

Enkellaarzen

Hoewel enkellaarzen er goed uitzien met normale jeans, kan jij enkellaarsjes ook prima combineren met een bootcut jeans. Kies voor bijvoorbeeld laarzen met een wat grotere hak als jij wat kleiner bent, laarzen met een grotere hak laten jouw benen namelijk langer lijken. Enkellaarzen met een hak werken weer beter dan zonder hak, want dan zijn jouw schoenen beter zichtbaar. Let ook op dat het uiteinde van jouw spijkerbroek niet op de grond valt, maar minstens een centimeter van de grond blijft. Dit om valpartijen te voorkomen. Jij wil jouw schoenen niet verbergen, toch?

De schoenen van VIA VAI zijn perfect om te combineren met een bootcut jeans. De wijde pijpen laten jouw benen al langer lijken, maar met een hoge hak scoor jij alleen maar nog meer pluspunten. Combineer jouw jeans met leuke opvallende laarsjes. Zo kan jij een zwarte bootcut jeans prima combineren met de enkellaarsjes in zebra print. Met een bootcut jeans in spijkerstof staan bruine enkellaarsjes juist weer heel leuk!

Boots

De schoenen die zeker niet kunnen ontbreken zijn boots. Deze schoenen kan jij het hele jaar door dragen, in ieder seizoen. Boots staan tof met iedere look en zo dus ook met de bootcut jeans. Deze stoere damesschoenen maken jouw outfit helemaal compleet. Combineer de bootcut jeans met grove boots en een los vallende blouse. Zo ben jij helemaal klaar om te show te stelen!

De Dr Martens boots zijn niet te missen. Deze boots kan jij perfect combineren met een leuke bootcut jeans. De meeste boots hebben een grove zool en kenmerkende vorm, die de schoenen goed zichtbaar maken onder een broek met wijde pijpen. Vaak zijn de schoenen gemaakt van leer en zitten heerlijk aan jouw voeten. Ook zijn chelsea boots een goede match voor deze jeans.

Sneakers

Sneakers combineren met bootcut jeans is een stijl die we vooral zien terugkomen bij veel beroemdheden. Dit is niet alleen hip, de schoenen zitten ook het meest comfortabel. Daarnaast zijn sneakers verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen. Jij kan de damesschoenen makkelijk combineren met veel verschillende soorten bootcut jeans. Draag jouw favoriete zwarte bootcut jeans of ga voor een lekker opvallend kleurtje. Met sneakers kan het allemaal! 

Advies van SHUZ

Wil jij graag persoonlijk advies? Kom dan gezellig langs in één van onze winkels. Daar staan onze deskundige medewerkers voor jou klaar om jou verder te helpen. Zo vind jij alsnog de perfecte schoen voor bij jouw bootcut jeans! Shop jij liever online? Neem dan gerust een kijkje op onze website en bekijk de volledige collectie.

2022-02-11 12:19:00 3501 viewed