Wat te doen bij versleten schoenzolen?

Swipe to the left
Wat te doen bij versleten schoenzolen?
Door Sophie 2 years ago

Heren, u kent het wel. Het liefst draag je je mooie veterschoenen met leren zolen elke dag en waarschijnlijk lopen ze als sloffen zo heerlijk.

Maar er komt een punt dat de schoenzolen doorgesleten raken en de hakken amper nog rubber hebben. Voor je het weet loop je met natte voeten rond! Moet je dan meteen nieuwe schoenen gaan kopen? Niet per se! Al zijn er natuurlijk wel onwijs veel mooie herenschoenen te krijgen ;-) De oplossing: de schoenen laten reviseren.

Vanzelfsprekend begint het verduurzamen van uw schoenen al bij de aanschaf. Enkele tips om te zorgen dat de schoenen, inclusief de zolen, lang meegaan:

  • draag ze niet elke dag. De schoenen hebben lucht nodig, laat ze daarom regelmatig even ademen.
  • draag ze niet in de regen als ze nog niet ingelopen zijn. Als de leren zolen wat sterker en soepel zijn door het inlopen, dan kunnen ze al iets meer hebben.
  • droog ze nooit bij de verwarming. Het leer kan gaan werken door de plotselinge hitte of zelfs uitdrogen.
  • smeer ook de zolen af en toe in met een klein beetje leerwax, net als het bovenwerk. Het voorkomt uitdrogen en zorgt dat vocht minder in de schoen trekt.
  • laat er eventueel een rubber beschermzool onder zetten. Hierdoor heeft de zool meer grip en gaat langer mee. Wel gaat dan de charme van de leren zool verloren.

Toch kun je slijtage niet voorkomen. Vroeg of laat (in veel gevallen ongeveer jaarlijks) worden de zolen echt te dun om nog lekker op te lopen of worden ze aangetast door vocht. Leren zolen zijn immers niet zo bestand tegen vocht. U heeft dan bij ons de mogelijkheid om de schoenen te laten reviseren door een professionele schoenmaker, die al jaren met ons en onze schoenen werkt.

Nils Kalf

Gaat het om schoenen zoals onze Santoni herenschoenen of de betere Magnanni schoenen, dan raden wij u aan om ze laten reviseren door schoenmaker Nils Kalf in Amsterdam. Deze is gespecialiseerd in high-end merkschoenen. Nieuwe zolen zijn geen probleem. U krijgt dezelfde kwaliteit schoenen terug als die u oorspronkelijk heeft gekocht. Het bovenwerk wordt helemaal gepoetst en netjes gemaakt, het onderwerk wordt volledig vervangen. Wij verzenden uw schoenen kosteloos naar Amsterdam en zorgen dat u ze weer netjes terugkrijgt. De kosten voor de reparaties zijn uiteraard wel voor eigen rekening. U moet bij het vernieuwen van het onderwerk denken aan bedragen richting 150 euro, een zeer scherpe prijs! Van tevoren krijgt u een nette prijsopgave van Nils Kalf, zodat u altijd precies weet wat het gaat kosten. Kom met uw schoenen naar een winkel in uw buurt en wij adviseren u over de revisies die nodig zijn en zullen contact met u onderhouden over de kosten en de reparaties. Aangezien uw schoenen weer als nieuw zullen zijn, is deze optie vele malen voordeliger dan het aanschaffen van een volledig nieuw paar vergelijkbare schoenen!

In de volgende video ziet u hoe een nieuwe blind gestikte zool erop gezet wordt.

https://www.youtube.com/watch?v=M9hLpcfx8JQ

SHUZ schoenmaker

Gaat het om schoenen van merken als Floris van Bommel, Greve, Giorgio en Magnanni, dan kunt u gebruik maken van onze eigen schoenmaker. Ook hiervan krijgt u netjes een prijsopgave voor revisie als u met de schoenen naar de winkel komt. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen de toplaag van de zolen te laten repareren. Dat kan echter alleen als de zolen niet helemaal tot binnen doorgesleten zijn. Ons winkelpersoneel kan u uitstekend adviseren over de opties en of het effect van revisie in uw voordeel zal zijn. Ook hierbij geldt dat de kosten voor de reparaties voor uzelf zijn, maar de kosten voor inname, verzending en terugzenden zijn voor ons! U moet denken aan kosten van 30-50 euro voor het reviseren van uw zolen.

Versleten hakjes voor dames

Dames, voor u geldt: u kunt met versleten hakjes en normale slijtage van de zool ook bij onze schoenmaker terecht. Deze levert topkwaliteit en zal zorgen dat de hakjes weer perfect als nieuw teruggeplaatst worden. Neem uw schoenen mee naar de winkels en laat u adviseren over de mogelijkheden!

Lees ook onze algemene onderhoudstips over;

      1. Het onderhouden van je schoenen

      2. Hoe je je witte schoenen schoonhoudt

      3. Zo kun je Nubuck schoenen schoonmaken;

      4. Hoe je leren schoenen moet schoenmaken.

Heb je nog vragen hierover, wees niet bang om ze te stellen! Dat kan via het klantenservice formulier of de chat op SHUZ.nl. Daarnaast kan je ons bereiken via de chat op onze Facebook pagina:  www.facebook.com/Shuz.nl/