Alles wat jij wil weten over TOMS

Geplaatst in: Brands
Door Laura
Meer van deze auteur

bestaat al sinds 2006 en is opgericht door Blake Mycoskie. TOMS is het meest genereuze merk ter wereld. Dit betekent dat voor elk paar schoenen dat verkocht wordt, er één paar schoenen aan een kind in nood wordt geschonken. Het idee bij het oprichten van Toms was dan ook dat er schoenen geschonken kunnen worden aan kinderen in nood.

Ontstaan TOMS

Blake Mycoskie ging in 2006 op vakantie naar Argentinië. Op deze vakantie ontmoette hij een vrouw die schoenen schonk aan arme kinderen. Het idee dat niet iedereen beschikking heeft over goede schoenen vond hij verschrikkelijk en daarom besloot Blake om haar te helpen. Met deze gedachte heeft hij het merk TOMS opgericht. 

Espadrilles waren in 2006 enorm populair in Argentinië en hierdoor ontwikkelde Blake een paar espadrilles voor de Noord-Amerikaanse markt. Voor elk verkocht paar espadrilles in Amerika, schonk TOMS één paar espadrilles aan kinderen in ontwikkelings landen. Met de aankoop van een paar TOMS verwen jij niet alleen jezelf, maar jij maakt ook een kind aan de andere kant van de wereld erg blij.

Zo vallen TOMS schoenen

Ieder schoenenmerk heeft andere pasvormen. Hierdoor kan het soms lastig zijn om direct de juiste maat te vinden. Ben jij van plan een paar herenschoenen van TOMS aan te schaffen? Deze vallen over het algemeen iets ruimer en kan jij het best een halve maat kleiner bestellen. De TOMS damesschoenen vallen normaal op maat. Jij kunt ze gewoon bestellen in de maat die jij normaal hebt.

'One for one'

TOMS beschijft het bedrijfsmodel als een 'one for one concept'. Dit refereert naar de belofte: één gratis paar schoenen weg te geven bij iedere verkoop. Om dit concept te stimuleren organiseerde TOMS in 2007 het eerste 'One Day Without Shoes' evenement. Zo wilde Blake bewustwording creëren voor de impact van schoenen en hoopte hij op deze manier meer mensen te stimuleren een paar TOMS aan te schaffen. Zo kunnen er nog meer kinderen geholpen worden. 

 

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste trends bij SHUZ? Schrijf je dan nú in voor onze nieuwsbrief!

 

TOMS bij SHUZ

Bij SHUZ vind jij voor zowel mannen als vrouwen een stijlvolle collectie TOMS schoenen. Ze zijn van hoogwaardige kwaliteit voor een betaalbare prijs. Schoenen van TOMS zijn de perfecte finishing touch voor de zomerse outfit. Draag ze lekker naar het strand of naar het terras. Bezoek de schoenen gemakkelijk online of bezoek één van onze winkels

2022-02-04 15:40:00 1342 viewed