Uitgelicht: Floris van Bommel

Het begin
In 1734 startte de familie Van Bommel in Breda, Nederland met de productie van handgemaakte kwaliteitsschoenen. Momenteel leiden de broers Reynier, Floris en Pepijn van Bommel als 9e generatie het familiebedrijf. De van vader op zoon overgedragen kennis wordt tot op de dag van vandaag toegepast bij de vervaardiging van de Van Bommel-schoen. Sinds 1952 is Van Bommel bij koninklijke beschikking Hofleverancier.

Van Bommel fabriek Moergestel

De merken
Schoenfabriek Van Bommel voert twee merken: Het traditionele ‘Van Bommel’ met een breed scala aan klassiek vormgegeven luxe schoenen en het submerk ‘Floris van Bommel’. ‘Floris van Bommel’ is het merk van een van de 9e generatie Van Bommel-broers die momenteel het bedrijf runnen. Onder het merk ‘Floris van Bommel’ wordt een hoogwaardige collectie modieuze en sportieve schoenen aangeboden.

Van Bommel fabriek Moergestel 2

Floris van Bommel
Floris van Bommel is het creatieve brein van Schoenfabriek Van Bommel. Hij ontwerpt met zijn team de verschillende collecties en staat aan het hoofd van de communicatieafdeling.
De ziel die Floris in elk schoenmodel blaast zorgt regelmatig voor de nodige verwarring op de werkvloer. Labelproducenten en zoolproducenten die weigeren een label of zool te maken
omdat ze denken in de maling genomen te worden met teksten als ‘FvB. Since 1734, and still got no clue’ of ‘Floris van Bommel Foodwear’, zijn geen uitzondering.

Vakmanschap
Een Van Bommel-schoen ondergaat tijdens het productieproces gemiddeld 280 specialistische handelingen, waarvoor acht weken productietijd wordt gerekend. Hoogwaardige materialen zoals een lederen binnenzool, kalfslederen voering, volnerf kalfsoverleer, pekdraad en kuipgelooid zoolleer garanderen de kwaliteit. De collecties van Van Bommel bevat schoenen gemaakt volgens o.a. de Moccassin-maakwijze, de GoodYear- maakwijze, de Blake-maakwijze, de Sachetto-maakwijze en de Ago-maakwijze.

Van Bommel fabriek Moergestel 3

Schoenfabriek Van Bommel produceert nog steeds een groot deel van haar collectie in Nederland. De eigen fabriek in Moergestel, Nederland is met haar 140 werknemers gespecialiseerd in de GoodYear-maakwijze.

Van Bommel fabriek Moergestel 4

Bekijk de nieuwste collectie Floris van Bommel schoenen via de volgende link: https://www.shuz.nl/herenschoenen/floris-van-bommel/

 

Over Sophie

Sophie is onze fashionista en SHUZ blogger! Eigen schoenencollectie: varieert van boots tot hoge hakken. Lievelingsschoenen: boots van Shabbies en de pumps van Essentiel. Wishlist: een paar enkellaarzen van Via Vai.