Trendspotting: Metallic schoenen zijn een van de essentiële mode items

Het is nogal een understatement om nu te zeggen dat metallic schoenen in zijn. Sterker nog je kan wel stellen dat de metallic schoenen één van de essentiële mode items zijn die in elke garderobe van de moderne vrouw hoort, naast de luipaard jas en de wijde broekentrend.

De metallic schoenentrend is inmiddels alom vertegenwoordigd op straat en terecht! Goud, zilver, brons of schoenen met een kleurrijke hoogglans afwerking. Alle stijlen zijn in diverse prijsklasse in alle schoenenwinkels vertegenwoordigd. Maar goed, omdat er een wildgroei is binnen deze trend, betekent nog niet dat je automatisch weet hoe je ze moet dragen.

Gelukkig voor metallic schoen-beginners is er altijd de mode voorhoede die al snel deze trend heeft geadopteerd. In de lente van 2014 regeerde metallic op de catwalk. Alledaagse outfits werden toen voorzien van flinke dosis metallic shine.

Hoewel het alledaagse er nu wel vanaf is, wordt er nu nog veelvuldig gecombineerd met goud en zilver. Waarom overleefd deze trend al deze seizoenen? De gelegenheid is waarschijnlijk de belangrijkste factor. We weten immers allemaal dat metallic schoenen mooi kunnen werken op een feestje, of als je als bruid op zoek bent naar iets anders dan de klassieke look.

Maar hoe zit het met deze trend tijdens werkdagen? Het draait eigenlijk allemaal om de ratio tussen shiny en casual. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gouden stiletto’s onder een paar relaxt zittende jeans.

Bekijk hier al onze shinny metallic schoenen!

 

Over Sophie

Sophie is onze fashionista en SHUZ blogger! Eigen schoenencollectie: varieert van boots tot hoge hakken. Lievelingsschoenen: boots van Shabbies en de pumps van Essentiel. Wishlist: een paar enkellaarzen van Via Vai.