Trend: zoek het hogerop met platform schoenen

Geplaatst in: Trends
Door Shanice
Meer van deze auteur

Al een behoorlijke tijd zijn wij in de schoenenmode in de ban van platform schoenen- en zolen. Ook dit jaar gaan wij de trend weer terug zien in de vormen van klompjes, sneakers, sandalen en laarsjes. In dit blog vertellen wij jou alles wat jij moet weten over deze speciale trend!

Het ontstaan van de platform schoenen

Platform schoenen zijn in heel veel culturen bekend. Voor zover wij weten is de bekendste voorloper van de schoen de Zoccoli in Venetië uit de 15e eeuw. De schoenen zijn toendertijd ontworpen om natte voeten te voorkomen als de trottoirs onder water kwamen te staan. Hierna waaide de schoenen ook over naar het oude Griekenland. Hier werden de platformschoenen gebruikt om belangrijke personages in het theater te verhogen. Rond de 18e eeuw werden de schoenen veel in Europa gedragen om de modder van stedelijke straten te vermijden. De schoenen hadden toen nog de naam 'Pattens'. Ook werden de schoenen toen gedragen in het oude Japan, waar zij voor hetzelfde doel diende: het vermijden van vuil op straat. Er zijn ook verhalen over de schoenen, dat zij werden gedragen door de oude Romeinen en door Indianen stammen. Zo zie jij maar wat voor een geschiedenis de platformschoen al heeft meegemaakt. Als wij kijken naar de doeleinden van de schoen, werd de schoen eigenlijk voornamelijk gebruikt om niet in aanraking te komen met vuil. Nu is dit tegenwoordig niet meer het geval en dragen wij de schoen echt als mode symbool.

Merken met platform schoenen

Bij SHUZ verkopen wij verschillende merken die zich hebben gestort op deze befaamde trend. Zo komt Nubikk met een mooie collectie platform sneakers. De schoenen van Nubikk hebben verschillende, stijlvolle details. Zo hebben verschillende sneakers van dit merk ook goud of zilver in de schoen verwerkt zitten. De zolen van deze schoenen vallen zeker onder platform en zijn, zoals wij Nubikk kennen, altijd met een clean design. Ook VIA VAI mag niet ontbreken in het rijtje. Het merk stond de afgelopen jaren al bekend om haar chunky sneakers en ook in hun nieuwe collectie ontbreekt het er niet aan. De schoenen van VIA VAI stralen luxe uit en door de rustige tinten zijn de schoenen ook makkelijk de combineren. Bij dit merk vind jij loafers, sneakers en laarsjes met platformzolen. Ook één van onze favoriete merken: Maruti. Het merk brengt dit voorjaar prachtige sneakers uit in veel witte en off-white tinten. De sneakers hebben goede platformzolen en zien er door de minimalistische look ook nog eens chique uit. Een nieuw merk dit voorjaar is Copenhagen. Deze sneakers zien er heel clean uit, maar hebben wel een stoer randje. Door de goede platformzolen zijn deze schoenen ook een echte toevoeging aan de trend. De schoenen lopen comfortabel en zijn door hun rustige look makkelijk te combineren. Ook komen veel merken met andere trends op de markt dit seizoen. Ben jij benieuwd naar de tofste trends van 2022? Lees dan dit blog!

 

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste trends bij SHUZ? Schrijf je dan nú in voor onze nieuwsbrief!

 

'Flatforms'

Het voordeel van platform schoenen is dat jij er prima op kan lopen zonder dat jij de bal van jouw voet (de 'kussentjes' net voor je tenen) overbelast, ideaal voor iedereen die graag wat langer wil lijken, maar daarvoor niet met pijnlijke voeten wil rondlopen. Sommige platform schoenen met een wat dunnere zool worden ook wel 'flatforms' genoemd, omdat ze relatief plat zijn. Wat er al was en ook populair blijft deze lente en zomer, zijn de al wat bekendere platform schoenen, die een combinatie van sneakerspumps of espadrilles met hoge zolen vormen.

Platforms voor elk seizoen

Platform schoenen zijn in ieder seizoen te dragen. Zo kan jij in de wat koudere maanden kiezen voor toffe sneakers of enkellaarsjes en in de warmere maanden voor een mooi paar klompjes of sandalen. Sommige mensen houden ervan als er een goede, stevige platformzool onder de schoen zit en andere vinden de trend wel tof, maar houden het liever iets rustiger. Gelukkig is er met deze trend heel veel mogelijk en kan jij dus ieder seizoen goed voor de dag komen met een mooi paar platform schoenen.

Combineren & stijlen

Het combineren van platform schoenen is eigenlijk heel makkelijk. De schoenen passen namelijk onder bijna iedere look. Lekker makkelijk, toch?! De schoenen geven een stoer randje aan jouw outfit. Kies met wat frisser weer bijvoorbeeld voor een dungebreide kooltrui met een sweater erover, een mom jeans en een paar platformsneakers eronder. Met wat warmer weer kan jij een paar platformlaarsjes stijlvol combineren met een stoere jurk en een spijkerjas erover. De opties zijn eindeloos en dat is maar goed ook, want zo kan jij de schoen vinden die perfect bij jou past!

Platform schoenen bij SHUZ

Ook zo'n fan geworden van platform schoenen? Neem gerust een kijkje op onze website voor onze collectie. Kom jij liever winkelen? Dan ben jij natuurlijk van harte welkom in één van onze winkels. Ons deskundig personeel staat klaar om jou van het beste advies te voorzien.

2022-02-01 15:23:00 1487 viewed