Premiata voorloper in de schoenenmarkt

Swipe to the left
Premiata voorloper in de schoenenmarkt
Door Margo 4 years ago

Vorige week schreef ik al over ons nieuwe merk Wednesday Whiskey. Vandaag is het tijd om jullie nader kennis te laten maken met het merk Premiata. Premiata is sinds dit seizoen nieuw in onze webshop.

Designer merken

Premiata is een Italiaans merk dat in het hoogste segment van de markt opereert. De Premiata fabrieken ontwerpen en produceren voor merken zoals Prada, Miu Miu, Givency en anderen. Van origine zijn schoenen van Premiata zakelijke, geklede schoenen. Dit veranderde met de komst van ontwerper Graziano Mazza, hij bracht de mode bij Premiata. Ongeveer zeven jaar geleden bracht Premiata in Italië een sneaker op de markt, vooral vanwege een gebrek aan alternatieven voor New Balance. Vanaf dit seizoen zijn de mooie sneakers van Premiata ook verkrijgbaar bij SHUZ.

Exclusiviteit

Premiata is in Nederland nog relatief onbekend, maar in het buitenland is Premiata echt al zeer populair. De schoenen van Premiata liggen in diverse exclusieve winkels in onder andere Parijs, Antwerpen, Milaan, Los Angeles, Keulen en Tokyo. Premiata hecht veel waarde aan exclusiviteit en wordt daarom ook niet in zomaar elke schoenenwinkel verkocht.

Vanuit de schoengedachte

Veel sneakers worden tegenwoordig gemaakt door sportmerken. De Premiata sneakers zijn juist ontstaan vanuit de schoengedachte. Premiata onderscheid zich  hierin van andere merken. De schoen staat altijd voorop. Bij het ontwikkelen van een Premiata sneaker ligt de eerste focus altijd op de kwaliteit in combinatie met comfort en fashion.

Gewassen

Sneakers van Premiata zijn gewassen, dit houdt in dat de schoenen tijdens het productieproces nat van de leest komen. Hierdoor krimpt het materiaal van het bovendeel van de sneaker altijd nog iets voor ze weer droog zijn.

Wanneer je een sneaker van Premiata voor het eerst aantrekt zal je merken dat deze wat strakker zit dan je gewend bent. Dit is een groot voordeel, tijdens het dragen zullen de sneakers zich namelijk perfect naar je voeten vormen. Door het gebruik van de beste materialen en een uitmuntend productieproces loopt Premiata voorop in de schoenenmarkt.

#Premiata, #Nieuw Geplaatst in: Shop tips