Patches Perfect

Swipe to the left
Patch perfect
Door Sophie 1 year ago

Patches hebben dit seizoen duidelijk de wind mee. Deze trend was in de jaren ’90 immens populair en deed zijn herintrede medio 2016.

Het blijf een mooie manier om je individualiteit te uiten, door je kleding te borduren of te beplakken met leuke stiksels. Patches worden elk uur populairder, waarbij de schoenen vooral de aandacht trekken. Of het nou sneakers, ballerina's, espadrilles of old-school slippers zijn. Lees verder wat hot is op het gebied van patches!

Stijlvol sneakers

Schoenen en vooral sneakers zijn vaak een verlengstuk van je individualiteit en de perfecte manier om je te onderscheiden van de rest. Hoe kan je dat nu nog beter doen dan deze sneakers te bewerken met patches. Of dat een paar witte lage sneakers zijn, kleurrijke hoge sneakers of stoere skate sneakers. Voor een stijlvolle basic look, die toch beetje rauw is; combineer je patchy sneakers met gescheurde jeans en een eenvoudige tanktop. Je kunt ook kiezen voor chique geborduurde veterschoenen met skinny jeans en een “off shoulder crop top” voor een weekendje weg met je vriendinnen!

Blitze ballerina’s

Ballerina schoenen staan bij veel stijlvolle vrouwen hoog in de pikorde. Dit zijn je chique, slimme en loyale backup-buddies voor als je niet weet wat je moet dragen. Ballerina schoenen hebben een bepaalde tijdloosheid in zich, waardoor deze schoenen nooit echt fashion zijn, maar ook zeker niet uit het straatbeeld verdwijnen. Maar dankzij de huidige patch-trend worden ze wel weer nadrukkelijk naar voren geschoven. Fluwelen of suede ballerina’s met borduursels zijn goed te combineren met zwart getailleerde denim en een formeel wit shirt, maar denk ook eens aan de skater rok met crop top combo!

Espadrilles

Als je voor stijlvol en comfortabel wil gaan, dan zijn espadrilles een uitstekende optie. Vanwege de stof die aan de bovenkant van de voet zit, zijn de espadrilles ook zeer geschikt voor de patch trend. Maar ook Sling back espadrilles zijn bijzonder geschikt voor verfraaiing door middel van patching. Ga dit jaar dan vooral ook voor sling back espadrilles met patches in combinatie met een leuk skater jurkje in plaats van de hakken of ballerina schoenen. Je kunt ook kiezen voor een geprinte playsuit om deze vervolgens aan te vullen met espadrilles met bloemen, en fruit patches.

Super slippers

Super slippers zoals hieronder te zien zijn, waren een tijd lang bestempeld als lelijk en not done. Maar zoals dat gaat met mode, kent de slipper een heuse revival. Dit type slipper, dat 20 jaar geleden helemaal je-van-het was, is weer helemaal terug bij de grote mode designers van deze wereld. De patch trend geeft hen de mogelijkheden om nog creatiever om te gaan met dit type slipper.

Patches zijn op dit moment de beste manier om je oude garderobe up-te-daten. Hiervoor moet je wel over een DIY mentaliteit beschikken en natuurlijk ook een beetje talent. Er zijn natuurlijk ook genoeg schoenen die door talentvolle designers zijn gemaakt.