Modefabriek - collectie fall/winter 2016 Toms, Unisa, Premiata en Supertrash

Swipe to the left
Modefabriek - collectie fall/winter 2016 Toms, Unisa, Premiata en Supertrash
Door Annelies 3 years ago

Zoals beloofd laten we je zien wat wij zagen bij de Modefabriek in Amsterdam RAI afgelopen week.

De Modefabriek is een groot professioneel platform voor de fashion-branche in Nederland en de eerste plek waar designers en labels hun nieuwe collecties tonen een pers, retail en partners. Ook worden er allerlei technische innovaties voor de branche getoond. Hoewel het overgrote deel uit kleding bestaat, lieten ook veel schoenenlabels hun nieuwe collectie schoenen en accessoires zien.

Wij mochten van een aantal merken alvast wat foto’s maken van de schoenen die wij (als het aan ons ligt) komend najaar in de winkels hebben liggen. Behalve deze schoenen, zagen we natuurlijk ook veel schoenen van andere merken. Wat vooral opviel is dat de collecties min of meer in dezelfde lijn blijven doorzetten als afgelopen jaar. Meer sneakers, meer verschillende stoffen en materialen, meer opvallend kleurgebruik, en nog meer focus op kwaliteit.

TOMS

Wij zijn dol op Toms. Een ontzettend sympathiek merk, omdat ze voor elk verkocht paar schoenen, een paar schoenen weggeven in gebieden die het moeilijk hebben. One for one, en dat geldt ook, zij het in iets andere vorm, voor de zonnebrillen die Toms nu in de collectie gaat brengen en voor de tassen. Toms geeft oogoperaties en oogmedicatie voor elke Toms zonnebril en hulpmiddelen voor een gezonde geboorte voor een verkochte Toms tas. Dus, loop jij straks met je nieuwe Toms schoenen, bedenk dan dat er aan de andere kant van de wereld iemand minstens zo blij is met zijn paar nieuwe schoenen, die hij dankzij jou heeft gekregen! Toms focust in de Fall/Winter 2016 collectie voor mannen op een aantal nieuwe schoentypes voor het merk. De stoere herenboot (of bergschoenen, in de volksmond). Daarnaast kun je uiteraard nog steeds terecht voor de nettere casualschoenen, stijlvolle sneakers en instappers.

De dames kunnen bij Toms in de herfst en winter terecht voor lekker warme boots, met Nepalese print. Ook de sneakers zijn er gewoon weer. Verrassing zijn de erg leuke enkellaarsjes in verschillende prints en kleuren.

UNISA

Het merk Unisa is Spaans en creëert comfortabele kwaliteitsschoenen die elke vrouw kan dragen. Unisa maakt gebruik van subtiele basiskleuren, en focust in de collectie op enkele succesnummers, zoals pumps en enkellaarsjes. In de nieuwe Fall/Winter collectie van Unisa zien we enkele nieuwe trends. Unisa gaat in deze collectie meer hoge laarzen voeren, met schachten van soepel zacht leer en suède. De enkellaarsjes worden wat speelser, met variërend materiaalgebruik en meer opvallende elementen.

PREMIATA

Een op en top Italiaans merk, dat ‘handmade’ zeer hoog in het vaandel heeft staan. In de brede zin van het woord houdt dat in dat Premiata altijd overal kijkt voor inspiratie om tijdloze ontwerpen te maken, iconen. Niet alleen moeten de schoenen ontzettend goed in elkaar zitten, ook de stijl en vernieuwing moet duidelijk zichtbaar zijn. Ook in de nieuwe Fall/Winter collectie houdt Premiata vast aan die principes. Premiata maakt gebruik van nieuwe materialen en nieuwe combinaties, zoals veren en metallic finish (lekker handig in de regen ;-)). Kijk maar eens naar de onderstaande sneakers.

SUPERTRASH

Het Nederlandse merk Supertrash, geleid door Olcay Gulsen, was eigenlijk maar net op het nippertje bij de Modefabriek aanwezig, maar liet daar wel al mooie nieuwe items zien uit de collectie voor Fall/Winter 2016/17. Het meest opvallende was een mooie lakschoen met studs, superhip en heel erg elegant. Zoals je van Supertrash kunt verwachten is ook de rest van de collectie weer heerlijk opvallend en vrouwelijk.

Deze items en meer vind je natuurlijk straks terug in onze nieuwe collectie voor de herfst en winter 2016/2017. Wil je meer weten over de Modefabriek en alles wat daar te zien was? Kijk dan de foto’s terug op de Facebook-pagina van de Modefabriek of op Instagram. Word jij ook zo hebberig van deze sneak preview en kun je niet wachten tot de herfst om te shoppen? Bekijk dan de huidige collecties van Toms, Premiata, Supertrash en Unisa.