How to wear: de chelsea boot voor mannen

Geplaatst in: Praktische tips
Door Shanice
Meer van deze auteur

Chelsea boots: wij zien ze ieder seizoen weer terugkomen. In de jaren '60 waren de Chelsea boots al populair, de Beatles werden toen al geregeld gespot met deze mooie herenschoenen. Dat snappen wij wel. Chelsea boots zijn namelijk clean, stijlvol en comfortabel. Wat wil een man nog meer? De brandvraag: hoe draag jij de Chelsea boots precies? Hieronder geven wij een aantal tips voor Chelsea boots combineren.

Wat zijn Chelsea boots?

Jij zal jezelf wellicht afvragen wat Chelsea boots precies zijn: het zijn eigenlijk niets meer dan nauwsluitende enkellaarzen met een lage hak. De Chelsea laarzen zijn vaak gemaakt van leer of suède. Daarnaast hebben de enkellaarsjes een inzet van elastiek. Hierdoor is er geen rits aanwezig om de laarsjes aan te trekken. Chelsea laarzen zijn daarom erg minimalistisch en hebben een chique en stoere uitstraling. Er bestaan zowel Chelsea boots voor mannen als Chelsea boots voor dames.

Wanneer zitten Chelsea laarzen goed?

De Chelsea boot voor mannen is een stijlvolle en bijzonder mooie enkellaars. Je kunt er makkelijk in stappen door de elastieken aan de zijkanten. Dit heeft echter als belangrijk punt dat je ze echt goed moet passen. Ze mogen dus een beetje strak zitten in het begin en moeilijk aan te trekken zijn. De lussen aan de bovenkant van de schacht moet erbij helpen. Doordat de elastieken wat slapper worden en het leer iets soepeler, kunnen de Chelsea boots na verloop van tijd losser gaan zitten.

Jij wil voorkomen dat de boots uitschieten, dus vandaar dat de schoenen in het begin wat strak horen te zitten. Voor mannen met een hoge wreef zijn deze boots dan ook wat minder geschikt. Dit komt door het gebrek aan een rits. Een trucje wat wij in de winkel veel gebruiken is deze: als jij bij het aantrekken een 'zuchtje' hoort, dan zit de schoen goed. Hoor dat jij niet, dan is hij te groot. Moet jij teveel moeite doen om hem aan te krijgen? Dan is hij te klein.

Chelsea boots kunnen het hele jaar door

De meeste Chelsea boots zijn Goodyear gestikt. In dit blog leggen wij uit wat dit precies is. Door deze stik zijn de mannen laarzen daarom perfect voor de winter. Ook zijn de zolen van de leren laarzen stevig en hebben een hakje. Dit geeft de boots een chique uitstraling.

Het beste is om te kijken of de boots een rubberen zool hebben. Dit soort zolen geven de beste grip. Sommige recente Chelsea's hebben een crêpe zool, waarmee je automatisch al meer grip hebt. Dit soort zolen zijn net zo stevig als leren zolen. Dit is belangrijk om rekening mee te houden in de winter. Nette schoenen met leren zolen zijn namelijk heel glad. Chelsea laarzen kan jij ieder seizoen dragen. Daarnaast kan jij ze onder elke outfit dragen en met van alles combineren. Het zijn bijvoorbeeld hele comfortabele herenschoenen voor onder een pak. Dit is de reden waarom deze boots zo ideaal zijn.

 

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste trends bij SHUZ? Schrijf je dan nú in voor onze nieuwsbrief! 

 

Verschillende stijlen Chelsea boots

Chelsea boots komen net als veterschoenen in verschillende stijlen. Soms met brogue elementen of wingtips. Deze schoenen kan jij ook nog tegenkomen met een donkere wash of van van het materiaal suède. Dat zorgt ervoor dat de Chelsea multifunctioneel is. Deze laarzen voor mannen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Naast de standaard kleuren als zwart en bruin zijn er ook meer opvallende kleuren. Durf jij een blauwe of grijze Chelsea boot aan? Of is dat toch nog niet gek genoeg? Sommige Chelsea's hebben een elastiek in een opvallende contrasterende kleur, zoals blauw of rood. Dat maakt dat ze toch opvallen en dat maakt de Chelsea boot zo leuk. Voor elke man is er wel een passende Chelsea boot.

Hoe draag jij deze favorieten?

Waarschijnlijk ben jij inmiddels helemaal overtuigd dat je Chelsea boots moet kopen. Maar hoe moet je enkellaarzen voor mannen in hemelsnaam combineren met je outfit? Want hoe leuk ze ook zijn, bepaald standaard zijn ze niet. Gelukkig zijn deze stoere mannen laarzen erg makkelijk te dragen. Een voordeel is dat deze stoere laarzen tegen alle weersomstandigheden kunnen. Hier hoef jij dus geen rekening mee te houden.

Combineer de mannen laarzen stoer in combinatie met een spijkerbroek en een t-shirt. Chelsea's waren eerder vooral populair bij rockbands. Sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit de rockscene. Rock jouw zwarte Chelsea boots met een all black outfit. Wil jij het rockster imago van Chelsea boots nog versterken? Trek er dan een stoere leren jack bij aan. 

Houd jij niet zo van een stoere look en draag jij liever nette kleding? Combineer dan een mooie zwarte leren Chelsea boot met een effen pak. Deze schoenen hebben net was meer klasse dan een suède schoen. Draag jouw leren herenschoenen met een effen pak. Dit is minimalistisch maar toch stijlvol. Zorg ervoor dat de broek net over de rand van de Chelsea boots heen komt. Voor een casual look zijn camel/beige Chelsea boots een goede optie. Doe jouw jeans aan en een leuke coltrui. Zo kan jij stijlvol de dag door!

Chelsea boots bij SHUZ

Zin in nieuwe Chelsea boots? Dan ben jij bij SHUZ aan het juiste adres. Deze boots passen bij iedere outfit en iedere gelegenheid! Wij hebben de perfecte Chelsea boots voor jou! In onze uitgebreide collectie vind jij heren Chelsea boots volgens de laatste trends, in veel verschillende kleuren en stijlen. Vind jouw perfecte match bij SHUZ. Laat je inspireren in één van onze winkels of op onze website.

2021-12-24 13:49:00 5429 viewed