Heren, zo combineer je schoenen bij je outfit

Er gaat geen ochtend voorbij of je stelt jezelf de vraag welke schoenen je vandaag moet aantrekken. Een snelle bik op de plank met schoenen geeft vaak niet het juiste antwoord op deze vraag. Veel belangrijker is wat je voor kleding gaat dragen en of de schoenen die je eronder combineert ook goed bij je outfit passen!

Over het algemeen geldt dat je onder een formeel kostuum een nette veterschoen dient te combineren, het liefste met een leren zool in een kleur die goed aansluit bij de kleur van het kostuum. In de basis zit je met zwart altijd goed, maar cognac kan ook perfect worden gecombineerd met een grijs of donkerblauw kostuum.

Bij een combinatie van jasje met een afwijkende kleur broek mag de keuze voor de schoenen juist wat minder formeel zijn, vermijd daarom een zwarte nette schoen en probeer te combineren met een leuke afwijkende kleur of een wat sportievere schoen.

In het voorjaar en de zomer zijn er talloze loafers die perfect gecombineerd kunnen worden bij dit soort combinaties.

Onder sportieve outfits kan naar hartenlust worden gecombineerd met zowel nette als sportieve schoenen of loafers. Onder een jeans hoeft er beslist niet alleen maar een sneaker te worden gedragen.

Het belangrijkste is dat je goed en stijlvol combineert, want schoenen zijn nu eenmaal geen suffe accessoire maar zorgen ervoor dat je outfit volledig tot zijn recht komt.

Als laatste de tip om goed voor je schoenen te zorgen, koester ze en zorg ervoor dat ze om door een ringetje zijn te halen!

Bekijk hier de onderhoudsproducten.

Over Suzanne

Suzanne is onze Content Specialist E-Commerce en o.a. verantwoordelijk voor - je raadt het nooit - alle content omtrent SHUZ. Eigen schoenencollectie: varieert van sneakers tot hoge hakken. Lievelingsschoenen: sneakers van Blackstone en de zomerse wedges van Toms.