De beste looks voor jouw sollicitatiegesprek

Geplaatst in: Praktische tips
Door Shanice
Meer van deze auteur

Jij bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! Gefeliciteerd! Spannend, want jij wil de baan waarschijnlijk erg graag. Jij hebt jouzelf goed voorbereid, toch?! Jij weet waar jouw krachten liggen en waarom zij juist jou in dienst moeten nemen. Maar wat trek jij eigenlijk aan?

De eerste indruk die jij maakt op jouw potentiële werkgever tijdens jouw sollicitatiegesprek is het belangrijkst. Het eerste oordeel dat de werkgever maakt, is gebaseerd op hoe jij eruitziet en wat jij draagt. Daarom is het belangrijk om jou goed te kleden voor een sollicitatiegesprek. Zo laat jij een geweldige indruk achter!

Kleden naar functie

Under- en overdress jezelf niet voor een functie waarnaar jij solliciteert. In dit blog geven wij jou tips voor een formele of informele bedrijfscultuur. Probeer te achterhalen – via de website van het bedrijf of hun social mediakanalen – welke sfeer er heerst in het bedrijf en hoe de medewerkers gekleed gaan. Pas jouw stijl op de dresscode aan, maar doe wel net even meer jouw best. Draagt de gemiddelde werknemer in het bedrijf een witte blouse, draag er dan bijvoorbeeld een colbert overheen. Mocht online niets te vinden zijn over de dresscode van het bedrijf, bel dan gerust even naar kantoor en vraag de administratief medewerker of degene die het gesprek voor jou heeft ingepland voor advies.

Kleuren brengen onbewust een boodschap over

Een belangrijk en een vaak over het hoofd gezien aspect van de eerste indruk is de kleur van de kleding en de schoenen. Kleuren roepen bepaalde emoties op en de kleur van jouw kleding stuurt daarmee een onbewuste boodschap over jouw persoonlijkheid.

Een belangrijke vuistregel: draag iets neutraals, jij wil niet herinnerd worden aan jouw kledingstijl. Jij wil iets dragen waardoor de werkgever zich tijdens het gesprek kan concerteren op jouw vaardigheden en kwalificaties en niet op jouw (te) gekke stijl.

Door gebruik te maken van kleur kan jij bepaalde kwaliteiten overbrengen.

Kleursymboliek Blauw

Blauw, met name marineblauw, brengt het gevoel van kalmte over en symboliseert vertrouwen en empathie. Prachtige vriendelijke eigenschappen voor een werknemer!

Kleursymboliek Zwart

Zwart straalt kracht en autoriteit uit. Denk maar eens aan de hoogst haalbare banden in vecht- en verdedigingsporten. Het is een indrukwekkende kleur die goed past binnen een uitvoerende functie op hoog niveau of een advocatenkantoor. Door zijn overweldigende karakter kan de kleur ook een beetje drama uitstralen. Wees er daarom voorzichtig mee. Gebruik het als accentkleur en voorkom dat je te autoritair overkomt.

Kleursymboliek Wit

Wit symboliseert waarheid, vrede en onschuld. Het benadrukt je nette, frisse persoonlijkheid. Een uitstekende keuze voor overhemden en blouses.

Kleursymboliek Rood

Rood symboliseert passie en energie. Gebruik deze kleur als een mooi accent in een sjaal of stropdas.

Kleursymboliek Bruin

Bruin is een aardetint en roept rust en betrouwbaarheid op. Kies wel voor een hedendaagse trendkleur bruin, anders kan je oubollig overkomen.

 

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste trends bij SHUZ? Schrijf je dan nú in voor onze nieuwsbrief! 

 

Welke schoenen draag jij naar een sollicitatiegesprek?

Schoenen vormen de basis van wat jij draagt. Vooral voor heren is de schoenkeuze cruciaal. Een man wordt vaak beoordeelt op de schoenen die hij draagt. De eerste indruk geldt van top tot teen. De juiste schoenen voor een sollicitatiegesprek zijn (vanzelfsprekend) schoon en vullen jouw outfit aan. Solliciteer jij bij een bedrijf in de fashion dan wil jij absoluut jouw gevoel voor stijl laten overkomen. Kies voor een stijlvolle, klassieke schoenen met een subtiele print.

Aanraders van SHUZ voor heren

Giorgio

De klassieke Italiaanse stijl die zich uit in elegantie, traditie, innovatie en comfort, rekening houdend met de wensen van de klanten, zie jij terug in de schoenen. Onze collectie van Giorgio kent een paar klassiekers, maar ook een paar verrassende nieuwe herensneakers. Daarnaast vind jij ook de stijlvolle riemen van Giorgio bij ons terug, die natuurlijk altijd prima passen bij de schoenen. Bekijk de schoenen van Giorgio hier.

Floris van Bommel

Floris van Bommel schoenen zijn door de aparte details, met geen enkel ander merk te vergelijken. Bij SHUZ hebben we een van de grootste Floris van Bommel collecties online. Elk seizoen bevat de Floris van Bommel herenschoenen collectie weer hele uiteenlopende typen schoenen. Bekijk de schoenen van Floris van Bommel hier.

Magnanni

Magnanni schoenen zijn exclusief en handgemaakt. Het merk bestaat sinds 1954 en is een derde generatie familiebedrijf. Magnanni schoenen worden handgemaakt in Spanje. De schoenen worden ontworpen voor de modebewuste man met een eigen smaak. Bekijk de schoenen van Magnanni hier. 

Aanraders van SHUZ voor dames

Toral

Toral heeft veel nette, maar gedurfde laarsjes die een goed statement afgeven. Het merk weet goed op de trends in te spelen. Voor jouw sollicitatie hebben zij dan ook de perfecte kleuren in hun collectie. Voor de stoere en onveilbare vrouw ben jij bij Toral aan het juiste adres. Bekijk de schoenen van Toral hier.

Di Lauro

Di Lauro is een schoenenmerk van typische Italiaanse topkwaliteit. De damesschoenen van Di Lauro kenmerken zich door modieuze en stijlvolle uitstraling. Bij SHUZ kan jij terecht voor de mooiste laarzen en boots. Bekijk de schoenen van Di Lauro hier.

Pertini

Pertini verkoopt mooie, luxe laarsjes die van alle stijlvolle details zijn voorzien. De meeste enkellaarsjes zijn gekenmerkt met riempjes aan de zijkant. Door de puntige neus zijn ze ook helemaal volgens de mode. Bekijk de schoenen van Pertini hier.

Nette schoenen bij SHUZ

Voor al jouw nette schoenen kan jij een bezoek brengen aan één van onze winkels. Shop jij liever online? Bekijk onze uitgebreide herenschoenen dan op onze website. Wil jij graag graag advies van onze medewerkers? Kom vrijblijvend langs voor het perfecte advies voor jouw aankomende sollicitatie. 

2022-01-14 11:24:00 1569 viewed