Deze schoenen draag jij onder een kokerrok

Geplaatst in: Praktische tips
Door Laura
Meer van deze auteur

De kokerrok is een bekend fashion item wat regelmatig gedragen wordt, maar welke schoenen draag jij nu onder een kokerrok? Deze vraag komt in allerlei varianten en wij begrijpen het maar al te goed, het is ook lastig. Geen zorgen, in dit blog helpen wij jou bij het kiezen van de perfecte schoen! Benieuwd? Lees dan snel verder.

Wat is een kokerrok?

Al sinds 1952 wordt de kokerrok gedragen. De kokerrok is een redelijk strakke rok die tot net boven, net op, of net onder de knie valt en aan de bovenkant oploopt tot in jouw taille. De midi skirt/pencil skirt staat er om bekend wat zakelijk te zijn, waardoor de rok veel op kantoor wordt gedragen. Veel mensen vinden een pencil skirt dan ook een zakelijke rok, maar jij kunt hem natuurlijk een stuk minder zakelijk maken door het rokje te combineren met andere kledingstukken. Hierdoor wordt dit model rok tegenwoordig ook naar informele gelegenheden gedragen en is het echt niet meer de zakelijke rok van vroeger. Ook is de kokerrok in veel verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar. Hierdoor is deze rok allang niet meer zo netjes dan wat eerder altijd werd gedacht en kun jij deze rok op veel verschillende manieren dragen.

Kokerrok combineren

Waar jij vroeger veelal hoge hakken onder een rokje zag, is dat tegenwoordig wel anders. Ook dit seizoen zien wij weer veel verschillende schoenen onder rokjes. Draag de kokerrok casual met bijvoorbeeld een crop top en sneakers. Sneakers onder een rokje zijn namelijk helemaal hot. Hier schreven wij ook een blog over. Of combineer jouw kokerrok met een blouse en sneakers als jij er op jouw werk gewoon lekker casual bij mag lopen. Ook zien wij in het najaar veel truien met kokerrokken voorbij komen. Er zijn ontelbaar veel verschillende combinaties mogelijk. Daardoor is een van de meest gestelde vraag voor aanschaf van een kokerrok dan ook: welke schoenen draag ik onder een kokerrok? Gelukkig kun jij heel veel soorten schoenen dragen onder een kokerrok, maar hierdoor kan het juist lastig zijn om de perfecte combinatie samen te stellen.

Wil jij er graag netjes bij lopen? Dan kun jij de kokerrok goed dragen met een paar pumps, leuke enkellaarsjes (wel met mooi hoge hak!) of de wat stoerdere instappers. Een kokerrok met een paar hoge hakken is nog steeds een perfecte combinatie. Draag vervolgens op het rokje een mooie blouse, en jij bent klaar om naar je werk te gaan. Een modetrend is het combineren van een jurk of rok met een paar stoere veterschoenen, gympen of sneakers voor dames. De grote en grove sneakers maken een vrouwelijke outfit ineens een stuk stoerder. Deze modetrend past extreem goed bij een kokerrok, want hierdoor kun je deze rok ook casual dragen. Voor de ultieme casual look kun jij er voor kiezen om een mooie trui op de kokerrokjes te dragen.

Zomertijd

Tijdens de zomer draag jij een kokerrok, en ieder ander rokje of jurkje, miscchien met blote benen. Combineer dan jouw rok met een pump of espadrille met wedge-zool. Hierdoor maak jij de outfit wel weer iets netter, maar dit past ook heel erg goed bij deze rok. Heb jij mooie bruine benen? Kies dan voor een paar witte schoenen onder jouw rok. Witte sneakers zijn goed te combineren met bijna iedere jurk of rok. Daarnaast zijn witte gympen een goed alternatief voor het dragen van schoenen onder een jurk zonder hak. Teenslippers onder een kokerrok is absoluut geen goed idee. Kies dan liever voor een mooi sandaaltje met eventueel een hak.

Verschillende soorten rokken

Nu hangt het soort schoen dat jij aantrekt onder een kokerrok ook nog eens van de soort rok af. Zoals we al eerder zeiden zijn er enorm veel verschillende soorten kokerrokken. Het leukst is om een schoen aan te trekken die een beetje contrasteert met het materiaal en de stijl van de rok. Een leren rokje kan jij bijvoorbeeld erg leuk combineren met een sneaker van diverse materialen. Heb jij een kokerrok van soepele zachte stof aan? Dit type rok heeft een sportieve uitstraling. Daardoor kan jij om het wat 'netter' te maken, enkellaarsjes aantrekken. Een zwarte kokerrok combineren is ook vrij eenvoudig. Je kunt hier bijvoorbeeld leuke opvallende gympen onder dragen, of een paar enkellaarsjes met een dierenprint. Zoals we al eerder zeiden, het dragen van gympen onder een jurk of een kokerrok met gympen combineren is tegenwoordig helemaal fashionable. Een zwarte rok combineren in de winter kan ook met een paar stoere boots en een (dunne) zwarte panty.

Experimenteer vooral veel en kijk waar jij zelf blij van wordt als jij in de spiegel kijkt. Advies nodig voor het combineren van jouw kokerrok? Kom dan langs in een van onze winkels!

Combinatie tips

Tot slot hebben wij nog een aantal praktische tips voor het combineren van schoenen met een kokerrok. Doordat een kokerrok van zichzelf al vrij aanwezig en lang is, is het belangrijk dat jij altijd een stuk van jouw benen kunt blijven zien. Trek dus vooral geen hele hoge laarzen aan onder een kokerrok. Dit maakt de uitstraling al snel heel degelijk en bijna saai. Let er ook op, dat als jij een kokerrok tot over de knie aan hebt, jouw benen al snel korter lijken. Ben jij zelf al vrij kort van postuur en wil jij toch die rok aan? Zorg dan voor schoenen met een hoge hak, zodat je benen wat langer lijken. Ben jij gezegend met mooie lange benen? Combineer een rok dan met een paar stoere gympen als jij liever niet op hakken loopt, of kies voor andere lage schoenen zoals bijvoorbeeld enkellaarsjes.

Eigenlijk kun jij dus best veel schoenen dragen onder jouw kokerrok. Kies van te voren of je gaat voor een nette outfit of een casual look. Pas hier vervolgens jouw bovenkleding en je schoenen op aan.

2022-01-27 15:30:00 3205 viewed