Mini-me: dezelfde schoenen voor jou en jouw kind

Mini-me is een echte trend, veel merken spelen hierop in om steeds meer jonge klanten te trekken. Tenzij wij als ouders het juist zijn die het leuk vinden om onze eigen stijl op onze kinderen te projecteren? Hoe dan ook, grote modehuizen en kleine confectiemerken hebben begrepen dat om ouders te plezieren, ze hun schoeisel moeten verkleinen.

Ik en mijn kleine ik
Ons kind transformeren in een miniatuur replica van onszelf (soms tot het kapsel of accessoires) is een trend die we meer voor meisjes waarnemen dan voor jongens. Een trend waar de grote merken én kleine confectiemerken mee worden geconfronteerd. Niettemin beginnen sommige merken zich open te stellen voor het mannelijke universum: een mini (dandy, hipster, of casual) versie van papa.

Stijl, een familieaangelegenheid
Het kind kleden in jouw spiegelbeeld weerspiegelt de wens om een levensstijl over te brengen. Je ziet steeds vaker moeder en dochter-campagnes. Het idee om een moeder met haar dochter(s) samen te brengen in één afbeelding heeft zich snel gevestigd en laat zien dat ze graag samen winkelen. Iets dat ik vroeger als klein meisje ook graag samen met mijn moeder deed. We waren er trots op samen te zijn, een ervaring te delen en de perfecte winkel voor ons beiden te vinden.  Een levensstijl waarbij de familieband centraal staat.

Hoe zit het met de Mini-me trend bij Shuz
Bij Shuz begrijpen we deze trend heel goed. De ervaring en gezelligheid van samen winkelen is nog altijd waar te nemen. Ouders zijn trots op hun spiegelbeeld en dat mag de hele wereld weten.  En besides, hoe vaak heb jij als kind de schoenen van je vader of moeder (even) aangetrokken omdat je ze zo gaaf vond? Vast meer dan eens. 😉 Ik in elk geval wel! Helaas bestonden er in de toffe 90ies nog niet de miniatuur schoenen van mijn vader en moeder.

Veel merken bieden nu echte Mini-me schoenen voor kinderen, aangepast aan hun voetvorm, hun bewegingen en hun dagelijks leven. Inderdaad, in tegenstelling tot een volwassene beweegt een kind veel, speelt het en houdt het zich niet aan onze wens om voorzichtig om te gaan met hun schoenen.

In dit perspectief hebben wij een evenwichtige collectie voor jou en jouw miniatuur neergezet; (T)Winning!

Bekijk hier al onze (T)Winning mini-me schoenen:  https://www.shuz.nl/mini-me-schoenen/

 

Over Suzanne

Suzanne is onze Content Specialist E-Commerce en o.a. verantwoordelijk voor - je raadt het nooit - alle content omtrent SHUZ. Eigen schoenencollectie: varieert van sneakers tot hoge hakken. Lievelingsschoenen: sneakers van Blackstone en wedges van Toms. Wishlist: een paar enkellaarzen van Lola Cruz